Ķīna aizliedz cūkgaļas importu no Vācijas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šīs nedēļas sākumā Brandenburgā dažus kilometrus no Polijas robežas atrastā beigtā meža cūka ir piepildījusi ļaunākās prognozes, kādas vien Vācijas fermeriem varēja būt – tā kā trešdien kļuva zināms, ka meža dzīvnieks bijis inficēts ar Āfrikas cūku mēri, tagad arī Ķīna paziņojusi par cūkgaļas importa aizliegšanu no Vācijas.

Ķīna ir lielākais noieta tirgus Vācijas cūkgaļai, bet lēmums par šīs produkcijas importa aizliegumu no Ķīnas lauksaimniecības ministrijas un muitas saņemts tieši sestdien, ziņo FAZ.Net

Formāli Vācijas cūkgaļas eksports ārpus Eiropas Savienības to skaitā arī uz Ķīnu bija apturēts jau iepriekš, jo līdz ar Āfrikas cūku mēra fakta konstatāciju valstī Vācijas lauksaimniecības ministrija vairs nav tiesīga izsniegt šīs gaļas importam nepieciešamos sertifikātus.

Vācijas fermās patlaban tiek turēti aptuveni 25,4 miljoni cūku, bet tiešā tuvumā no Āfrikas cūku mēra kritušās cūkas atrašanas vietai ir 17 zemnieku saimniecības, kurās tiek audzēti šie dzīvnieki. Daudzi lauksaimnieki uzskata, ka tuvējā apkārtnē steidzami vajadzētu izšaut visas meža cūkas, taču speciālisti norāda, ka to nevar izdarīt bez liela trokšņa, bet šāda rīcība radītu gluži pretēju efektu – potenciāli inficētās meža cūkas var strauji pārvietoties dziļi valsts iekšienē.

Vācijas cūkgaļas lielākajā eksporta tirgū Ķīnā izmisīga cīņa ar cūku mēri notiek jau kopš 2018.gada. Vairāk nekā 100 miljoni cūku pērn Ķīnā ir nobeigušās, vai arī tās nācās nokaut, jo pastāvēja aizdomas par inficēšanos ar bīstamo slimību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu