"Facebook" brīdinās lietotājus par klimata pārmaiņām tāpat kā par Covid-19 (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kompānija “Facebook” paziņojusi par nodomu ievākt un izplatīt informāciju par klimata pārmaiņām pasaulē. Šo projektu tiek plānots īstenot, izmantojot “Climate Science Information Center”, teikts uzņēmuma paziņojumā.

“Viena no svarīgākajām mācībām, ko mēs varam iegūt no Covid-19” krīzes, ir tā, ka

“Facebook” ir ļoti plašas iespējas sniegt klientiem precīzu, ekspertu rekomendētu informāciju globālās krīzes laikā,” teikts ziņojumā.

“Facebook” norāda, ka līdzīga pieeja, kā kompānija ir izplatījusi informāciju Covid-19 krīzes laikā, der arī attiecībā uz sociālā tīkla lietotāju informēšanu par klimata pārmaiņām un to sekām.

“Mēs sākam veidot jaunu informācijas centru, kas “Facebook” strādās ar klimata pārmaiņu jautājumiem, kā arī sniegs uzticamu un aktuālu informāciju par notiekošo,” norāda “Facebook” preses dienests.

“Climate Science Information Center” ir īpaši izveidota informācijas telpa, kur ir pieejama aktuālā informācija no dažādām vadošajām klimata organizācijām, kā, piemēram, no Vispasaules meteoroloģiskā organizācijas, ANO programmas apkārtējās vides jomā, kā arī daudzām citām.

Sākotnēji jaunais informācijas pakalpojums būs pieejams ASV, Lielbritānijā, Francijā un Vācijā.

Šā pakalpojuma darbības princips būs tāds pats, kāds bija “Covid-19 Information Center”.

Pašlaik pasaulē notiek vairākas dabas kataklizmas, kas liecina par dabas pārmaiņām,

piemēram, vairākas nedēļas ilgušie savvaļas ugunsgrēki ASV rietumkrastā, kā arī gadījums, kad Grenlandē no ledāja atlūza masīvs ledus gabals.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu