LVM pērn atkritumu izvešanai no mežiem tērēja par 32,4% vairāk nekā gadu iepriekš (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nick Page/Unsplash

VAS "Latvijas valsts meži" (LVM) pagājušajā gadā atkritumu izvešanai no mežiem tērēja par 29 537 eiro jeb 32,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā liecina LVM mājaslapā pieejamā informācija, pagājušajā gadā valsts akciju sabiedrība savākusi 1997 kubikmetrus atkritumu, kas ir lielākais rādītājs pēdējās desmitgades laikā. Laika posmā no 2010.gadam līdz 2019.gadam LVM savos apsaimniekotajos mežos kopumā ieguldījusi vairāk nekā 635 000 eiro, savācot 15 171 kubikmetrus atkritumu.

"Viens no iemesliem šādam atkritumu pieaugumam mežā ir joprojām nesakārtotie jautājumi ar atkritumu savākšanu un šķirošanu atsevišķās apdzīvotās vietās, kuru risināšana ir pašvaldības atbildība. Ne mazāk būtisks iemesls ir arī pieaugošās atkritumu savākšanas un apglabāšanas izmaksas, kā arī izpratnes trūkums par dabai nodarīto kaitējumu šādas rīcības rezultātā," norādīja LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde. Viņš uzsver, ka lielās atkritumu kaudzes mežos liecina par mērķtiecīgi organizētu atbrīvošanos no atkritumiem, kas, spriežot pēc satura, visbiežāk ir atvesti ar dažādas kravnesības transportu no būvobjektiem, autoservisiem un dažādu lietoto preču tirdzniecības vietām.

LVM kopš 2005.gada Latvijā īsteno sociālo kampaņu "Nemēslo mežā", tādā veidā cenšoties pievērst sabiedrības uzmanību atkritumu problēmām mežos.

Jau vēstīts, ka "Latvijas valsts mežu" apgrozījums 2019.gadā bija 375,131 miljons eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 4,4% - līdz 105,017 miljoniem eiro. "Latvijas valsts mežu" īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu