"Rail Baltica" vajadzībām par teju 150 000 eiro atpirks īpašumu Gaviezes ielā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vilciena sliedes. Ilustratīvs attēls.
Vilciena sliedes. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vajadzībām Satiksmes ministrija par teju 150 000 eiro atpirks nekustamo īpašumu Gaviezes ielā 8A, Rīgā, otrdien nolēma valdība.

Satiksmes ministrija pirks nekustamo īpašumu Gaviezes ielā 8A - zemes vienību 0,1231 hektāra platībā, dzīvojamo māju, saimniecības ēku, kūti, pagrabu un trīs siltumnīcas - atbilstoši noteiktajai atlīdzībai 149 684 eiro apmērā. Summu veido nekustamā īpašuma tirgus vērtība 147 100 eiro un atlīdzība par zaudējumiem 2584 eiro.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu