"Boss" ar kuplu asti, kabinets skapī un skolotājas ikdiena: noslēdzies konkurss "Mans mājas birojs"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

“Esmu mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī,” raksta konkursa dalībniece Inga Ādama. Šobrīd, kad teātra dzīve jau ilgstoši rit bez skatītāju aplausiem, viņas ikdienā dinamiskais un ļoti aktīvais darbs, tāpat kā daudziem, notiek mājsēdē. Inga ir kļuvusi par konkursa "Mans mājas birojs" pēdējās – ceturtās nedēļas uzvarētāju un tiks pie 50 eiro vērtas dāvanu kartes no Wolt.

Šajā izaicinājumu un ierobežojumu pilnajā laikmetā Inga savu mājas biroju ir iekārtojusi lauku mājās "Eņģeļi", kas atrodas 120 km attālumā no teātra. “Mana darba vieta ir nošķirta no citām telpām, tā ir askētiska un vienkārša, bez dokumentu kalniem, repertuāra bukletiem un citiem reklāmas materiāliem, kuri parasti noklāja daļu manas darba virsmas teātrī. Šobrīd varu strādāt tikai ar datoru un telefonu, tie ir mani galvenie un neaizstājamie darba instrumenti. Galvenais nosacījums, lai ir elektrība un internets.”

Foto: Privātais arhīvs

Neskatoties uz to, ka nenotiek klātienes izrādes, Ingas darba dienas ir pilnībā aizpildītas, gatavojot mārketinga aktivitāšu grafikus, rakstot tekstus, tos tulkojot, piedaloties Zoom sapulcēs, sazinoties ar sadarbības partneriem, rīkojot “prāta vētras” ar kolēģiem, rakstot dažādus projektus un attālināti vadot savu komandu, jo teātris, lai arī daudz mierīgāk, taču turpina dzīvot un komunicēt ar savu skatītāju tiešsaistē, sociālajos tīklos, kā arī ar masu mediju un interneta portālu starpniecību. Tiek arī strādāts pie teātra nākotnes plāniem.

Dalībniece uzskata, ka darbam mājas birojā ir savas pozitīvās un negatīvās blaknes. “Pie labajām lietām noteikti jāmin tas, ka nav katru rītu jāvelta laiks sevis sapošanai, drīkst mazliet ilgāk pagulēt, jo nav jātērē laiks ceļā uz darbu, ir iespēja būt mobilai un strādāt teju no ikvienas vietas, ir lieliska iespēja būt harmonijā ar dabu, kura manā birojā ienāk gluži vai pa logu. Gandrīz katru dienu var doties stundu garā pastaigā pa mežu vai gar jūru, kā arī veikt fiziskas aktivitātes, tīrot sniegu, lai reizēm tomēr no lauku mājām varētu aizbraukt arī uz pilsētu.

Pie mazāk labām lietām noteikti jāmin tas, ka trūkst klātienes rīta kafijas un enerģijas apmaiņas ar kolēģiem, kā arī dzīvu cilvēku balsu un smieklu. Bieži ir grūti novilkt robežas – tagad esmu darbā un tagad mājās. Mājinieki regulāri manu klātesamību uztver kā loģisku apstākli tam, ka varu pagatavot, saklāt, pasniegt, novākt un nomazgāt, šad tad liekot man justies arī kā viesu mājas vadītājai. Tāpēc jāprot ne tikai vadīt savu nodaļu teātrī, bet arī organizēt savu ģimeni tā, lai viņi saprot, ka ir brīži, kad ar mani rēķināties nav iespējams, jo neesmu mājās, bet gan darbā savā birojā. Mazāk patīkama lieta ir arī tā, ka jēdziens "darba laiks" bieži ir izplūdis, līdz ar to darba diena var stipri ieilgt.

Ingas ieskatā šis laiks mums ir uzskatāmi parādījis, ka darbs attālināti ir iespējams arī nākotnē – ne pilna laika, bet daļēji noteikti. “Galvenais, lai ir elektrība – internets – dators – telefons un spēja sevi disciplinēt un organizēt darbam.”

Lai uzzinātu, kurš laimīgais tad ir ieguvis konkursa galveno balvu – 2000 eiro vērtu augstākās klases portatīvo datoru HP EliteBook x360 1030 G7, lasi tālāk un aplūko mājas birojus, ko iesūtījuši konkursa dalībnieki. Portālā ik nedēļu publicējām tikai interesantākos aprakstus ar foto, bet galvenās balvas izlozē piedalījās visi iesūtītie apraksti, kas atbilda konkursa noteikumiem.

Konkurss tapis sadarbībā ar "Datakom".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu