Ķīnas varasiestādes turpina izvirzīt jaunus noteikumus pret miljardiera Ma kompāniju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas varasiestādes pieprasa no “Alibaba Group” iesniegt plānu par tālāko darbību, kurā būtu ievērojami samazināti kompānijai piederošie mediju aktīvi, vēsta “The Wall Street Journal”.

Pašlaik “Alibaba” kontrolē aktīvus “Weibo” un “Bilibili”, kā arī laikrakstā “South China Morning Post”. Kopējā “Alibaba” piederošā daļa publiskajos uzņēmumos ir vairāk nekā astoņi miljardi dolāru. Kā uzskata analītiķi, “Alibaba” piederošie aktīvi medijos rada nopietnas problēmas Ķīnā valdošajai Komunistiskajai partijai un tās iespaidīgajam propagandas aparātam.

“Alibaba” ir atteikusies komentēt mediju aktīvu iespējamo pārdošanu un piebilda, ka pasīvi investē medijos, tāpēc ir izslēgta iespējamība, ka mediji varētu palīdzēt kompānijai un kļūt par savdabīgu uzņēmuma ruporu.

“Mēs nejaucamies masu mediju darbībā, kā arī nekādi neietekmējam redakciju lēmumus,” norādīts “Alibaba” ziņojumā.

Tiek norādīts, ka Ķīnas valdība grasās noteikt “Alibaba” rekordlielu sodu. Sods ļaušot “Alibaba” atgriezties pie “normālas un organiskas izaugsmes”. Ķīnas valdība aktīvi vērsusies pret “Alibaba”, jo tās dibinātājs Džeks Ma iepriekš publiski kritizējis Ķīnas valdību.

Tāpat Ķīnas varasiestāžu cīņa pret “Alibaba” un citiem lielajiem uzņēmumiem ir atstājusi savu ietekmi uz valsts ekonomiku. Ķīnas virzība pretim tehnoloģiju nozares līderim pasaulē ir apdraudēta, jo arvien vairāk uzņēmēju pauduši bažas, ka Ķīnas valdības “uzmanība” var potenciāli sagraut biznesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu