Zemesgrāmatas nodrošina plaši pieejamus e-pakalpojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

Ik viens, kuram pieder īpašums Latvijā zina, ka pilnu informāciju nepieciešamības gadījumā iespējams saņemt Zemesgrāmatās, kas glabā ziņas par aptuveni 1,2 miljoniem nekustamo īpašumu. Šīs milzīgās datu bāzes uzturēšana un apkalpošana nozīmē ik dienu sniegt datus, tādējādi apkalpojot daudzus iedzīvotājus. Pēdējo gadu statistika pierāda, ka arvien populārāki kļūst e-pakalpojumi

To lieliski demonstrē e-pakalpojums “Mani dati”, kas nodrošina iespēju saņemt informāciju par zemesgrāmatā ierakstītu fiziskai personai piederošu nekustamo īpašumu, kā arī cilvēkiem, kas to apskatījušas vai kādi nostiprinājuma lūgumi iesniegti. Ja 2018.gadā e-pakalpojums izmantots 205,2 tūkstošus reižu, tad 2020.gadā jau 480,7 tūkstošus reižu jeb pieaugums bijis vairāk nekā divas reizes.

Zemesgrāmatu piedāvāto e-pakalpojumu klāsts ir ļoti plašs. Līdztekus tam, ka iespējams iepazīties ar datiem par sev piedarošajiem īpašumiem, tāpat ikviens ērti var sameklēt sev interesējošo nekustamo īpašumu un ieskatīties attiecīgajā nodalījumā, kā arī saņemt informāciju par piederošā īpašuma nodalījumā veiktajām izmaiņām. Zemesgrāmatas piedāvā pieprasīt un saņemt izziņas, sameklēt un iegūt izdrukas par daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem, saņemt informāciju par zemesgrāmatu nodaļā iesniegtajiem nostiprinājuma lūgumiem. Tāpat pieejami arī citi e-pakalpojumi.

Zīmīgi, ka tieši 2020.gadā, pirmo reizi vēsturē, elektroniski iesniegto nostiprinājuma lūgumu skaits ir pārsniedzis papīra veidā sagatavotu un iesniegtu nostiprinājuma lūgumu skaitu.

Lai saņemtu e-pakalpojumus aicinām ikvienu apmeklēt mājas lapu www.zemesgramata.lv, kur ērti izvēlēties vēlamo sadaļu, lai, verificējoties ar drošu e-parakstu vai internetbankas piekļuves rekvizītiem, varētu pieprasīt izvēlēto pakalpojumu. Vienmēr palīdzēs virtuālais asistents Justs.

Pašreiz klātienē Zemesgrāmatas pakalpojumus saņemt nav iespējams, tāpēc atceries, ka “Ērtība ir vērtība” un izvēlies e-pakalpojumus tiešsaistē!

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu