Tirdzniecības centrs uz ielas: 15 "Domina" nomnieki piedāvās iepirkties teltīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Protestējot pret liegumu strādāt tirdzniecības centriem, centrs "Domina" šonedēļ atkārtos miermīlīgo protesta akciju, organizējot tirdzniecību uz ielas. Uzņēmums norāda, ka aicinājums ļaut strādāt diviem veikaliem ar atsevišķu ieeju noraidīts, taču "Domina" vērsusies pašvaldībā ar lūgumu ļaut organizēt ielu tirdzniecību visas septiņas dienas nedēļā. 

Kampaņa “Brīvdabas iepirkšanās skvērs” pirmo reizi tika organizēta pirms nedēļas. Arī šajā nedēļas nogalē - 22., 23. un 24. aprīlī - skvērā pie tirdzniecības centra tiks uzslietas teltis, kurās darbosies jau 15 nomnieki, kas cilvēkiem piedāvās vajadzīgo preču pielaikošanu un iegādi svaigā gaisā. Uzņēmums plāno šo kampaņu turpināt arī nākamajā nedēļā.

Šonedēļ “Domina Shopping” C skvērā būs iespējams apmeklēt tādus veikalus kā "Skechers" un CCC (apavi visai ģimenei), Baltic.space (Latvijas dizaina lietas), Garmin (viedie pulksteņi), Rieker/ Mustang un Danija (apavi), Sportland un SportsDirect.com (sporta preces, apģērbs, apavi), Douglas (parfimērija, kosmētika), Muss (apģērbs), Elche/Beletti (apavi), JYSK (mājlietas), Meta (apģērbs), 7IN un Handly (aksesuāri, dāvanas).

Ielu tirdzniecības veikalu darba laiks paredzēts no plkst.10 līdz 21.

Līdzīgi rīkojušies arī citi tirdzniecības centri, piemēram, "Spice" un "Rīga plaza".

"Domina Shopping" norāda, ka, cīnoties par iespēju atsākt arī pircēju apkalpošanu iekštelpās atbilstoši drošas klātienes iepirkšanās nosacījumiem, uzņēmums vērsies pie Ekonomikas ministrijas ar lūgumu ļaut strādāt diviem veikaliem ar atsevišķu ieeju. "Diemžēl no ministrijas ir saņemta noraidoša atbilde, kurā atreferēti esošie noteikumi, taču nav sniegti ticami datos un aprēķinos balstīti pretargumenti," skaidro uzņēmumā.

Līdztekus “Domina Shopping” ir vērsusies arī Rīgas Domē ar lūgumu ļaut ielu tirdzniecībai notikt septiņas dienas nedēļā, nevis kā tas ir šobrīd – trīs dienas strādā, četras nestrādā. Atbilde pagaidām vēl nav saņemta.

Foto: Publicitātes foto

Kā ziņots, no 7.aprīļa atļauts darboties visiem veikaliem ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir zem 7000 kvadrātmetru. Ar valdības 1.aprīļa lēmumu sākotnēji tika arī noteikts, ka no 7.aprīļa tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. Sēdē 8.aprīlī ministri gan lēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Āra tirdzniecībā un tirgos būs jānodrošina stingrāka fiziskās distancēšanās prasību noteikšana, jākontrolē apmeklētāju un tirdzniecības darbinieku plūsma, jāieceļ atbildīgā persona par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu.

Foto: Publicitātes foto

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām. Savukārt no 10.aprīļa strādā arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu