"airBaltic" izmaksas Baltkrievijas gaisa telpas aplidošanai mēnesī varētu sasniegt 200 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Limare/Shutterstock

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" papildu izmaksas, lai izvairītos no Baltkrievijas gaisa telpas, varētu sasniegt 200 000 eiro mēnesī, atklāja kompānijā.

"airBaltic" norādīja, ka šonedēļ liegums veikt lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā ietekmēs 29 aviosabiedrības reisus jeb 8,1% no kopējā "airBaltic" lidojumu skaita. Līdzīga proporcija saglabāsies arī turpmākajās nedēļās.

Pašlaik tiek prognozēts, ka vidēji katra ietekmētā lidojuma laiks pieaugs par aptuveni desmit minūtēm. Pasažieri, kuru lidojumi tiek ietekmēti, par izmaiņām tiks informēti, nosūtot tiem e-pastu.

"airBaltic" skaidroja, ka kompānija sazināsies ar visiem pasažieriem, kuru reiss uz Minsku ticis atcelts, nosūtot e-pastu. Ja lidojums atcelts, "airBaltic" piedāvā pasažieriem iespēju mainīt biļetes datumu vai maršrutu. Tāpat pasažieri var izvēlēties arī pieprasīt naudas atmaksu dāvanu kartes vai bankas pārskaitījuma veidā.

Jau vēstīts, ka valdība otrdienas, 25.maija, vakarā noteica ierobežojumus izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem, kā arī Latvijas gaisa kuģiem ierobežoja tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas.

Valdības lēmumā arī noteikts, ka Latvijas lidostās netiek apkalpoti citu valstu gaisa kuģi, kas lidojuma maršrutā izmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

Lēmums stājās spēkā nekavējoties.

Šādi lēmumi valdības sēdē tika pieņemti, reaģējot uz Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Minskas lidostā Eiropas Savienības aviokompānijas "Ryanair" civilo pasažieru gaisa kuģi, izvērtējot aviācijas drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju un atsaucoties Ārlietu ministrijas iniciatīvai.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu