Seko līdzi tiesvedības gaitai tiešsaistē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

Pēdējo desmitgažu laikā esam raduši pakalpojumus saņemt daudz ātrāk un kvalitatīvāk, jo laiks, kad katra iestāde veidoja konsultatīvos tālruņus un pakalpojumu centrus, lai sniegtu pēc iespējas operatīvāku informāciju ir beidzies, jo pašreiz esam nonākuši situācijā, kad arvien vairāk attīstās e-pakalpojumi. Arī tiesas kļūst modernākas, piedāvājot visu nepieciešamo informāciju iegūt tiešsaistē, izmantojot portālu manas.tiesas.lv.

Pakalpojums “Tiesvedības gaita” ir viens no visbiežāk lietotajiem, ar ļoti stabilu un nedaudz pieaugošu lietotāju skaitu: ja 2018.gadā tiešsaistē tiesu procesā iesaistītie informāciju skatīja 839,8 tūkstošus reižu, tad 2020.gadā jau 884,3 tūkstošus reižu. Tas nozīmē, ka arvien vairāk iedzīvotāju novērtē to, ka nav jādodas uz tiesu, lai iegūtu nepieciešamos dokumentus, jo tos ērti iespējams atrast vienuviet, izmantojot autentifikācijas iespējas.

Portālā manas.tiesas.lv tiesvedībā iesaistītās personas var atrast sev nepieciešamo informāciju, kas saistīta ar konkrēto lietu, sadaļā “Mani dati”. Tur var ērti iepazīties gan ar tiesvedības nolēmumu datnēm, gan arī audioprotokoliem, ja tādi tikuši ierakstīti. Pakalpojums “Tiesvedības gaita” piedāvā iegūt informāciju gan par civilprocesu, gan kriminālprocesu, gan arī administratīvo procesu, tādējādi nav jātērē laiks, dodoties uz konkrēto iestādi, lai visu nepieciešamo saņemtu vienuviet tiešsaistē.

Tāpat manas.tiesas.lv jebkurš interesents sadaļā “Pakalpojumi” un “Tiesvedības gaita”, ierakstot konkrētu tiesvedības lietas numur, var iepazīties arī ar vispārējo informāciju par lietas būtību.

Atcerieties, ka nav nepieciešams doties uz tiesu klātienē vai zvanīt darbiniekiem, jo visu nepieciešamo ir iespējams uzzināt tiešsaistē. Pašreiz pakalpojumu “Tiesvedības gaita” var saņemt portālā manas.tiesas.lv, bet jau drīzumā tiks atklāts jauns un moderns portāls elieta.lv, kur vienkopus atradīsies arī citi ar tiesvedību saistītie e-pakalpojumi. Ērtība ir vērtība!

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu