Cūkkopības nozarē piešķirts finansējums aptuveni 2 miljonu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Covid-19 izplatības negatīvās ietekmes mazināšanai cūkkopības nozarē, lai segtu neiegūtos ieņēmumus, pieejams finansējums 1,981 miljona eiro apmērā, liecina Zemkopības ministrijas paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Finansējums pieejams, jo cūkkopības nozares ražotāju kopējie ieņēmumi laikā no šī gada 1.maija līdz 31.jūlijam, salīdzinot ar ieņēmumiem nozarē vidēji trīs mēnešos 2019.gadā, samazinājušies par 19%.

Saskaņā ar valsts atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtību ieņēmumu atbalstu piešķir, ja cūkkopības nozarē ražotāju kopējo ieņēmumu samazinājums ir vismaz 5%, salīdzinot šī gada trīs mēnešus ar gadu iepriekš.

Ieņēmumu atbalstu piešķir par attiecīgajā laikposmā kaušanai realizētu cūku, tostarp izmantojot kaušanas pakalpojumu un dzīvnieku izvedot kaušanai uz citu valsti, ja cūku skaits nav mazāks par trim, kā arī par realizētu atšķirtu sivēnu, tostarp dzīvnieku izvedot audzēšanai vai nobarošanai uz citu valsti, ja sivēnu skaits nav mazāks par pieciem.

Jau ziņots, ka kopējais atbalsts cūkkopības nozarē Covid-19 seku mazināšanai ir 12,7 miljoni eiro, no tā ieņēmumu atbalsta apmērs ir 3,6 miljoni eiro un izmaksu atbalsta apmērs - 9,1 miljons eiro.

Atbalstu piešķir, administrē un uzrauga Lauku atbalsta dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu