Ierūcini blenderi! 8 gardas krēmzupas, kas būs pa spēkam ikvienam

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Hendrik Osula

Ziemas spelgonī, kad nereti pārrodies mājās izsalis līdz kaulam un ar pilošu degungalu, silta, garda zupa ir labākais veids, kā sasildīties. Īpaši laba izvēle ir krēmzupa, jo dārzeņi ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt varēsi īpaši nepūlēties, smalcinot tos sīkos gabaliņos, jo lielāko daļu darba tavā vietā paveiks blenderis.

Pirms sāc vārīt krēmzupu, sagatavotos dārzeņus vēlams apcep augu eļļā vai sviestā, jo cepšanas laikā karamelizējas dārzeņos esošais cukurs un atklājas papildus dārzeņu garšas. Tādejādi zupa būs daudz aromātiskāka un ar piesātinātāku garšu.

Visērtāk būs dārzeņus apcept tajā pašā katliņā, kur tiks gatavota zupa, bet var izmantot arī citu metodi - tos pārslacīt ar eļļu un 15-20 minūtes cept cepeškrāsnī, vienā kārtā saliekot uz plāts. Kad dārzeņi apcepti, tos saber katlā, pārlej ar ūdeni vai buljonu un sautē 10-15 minūtes līdz gatavībai.

Izcilas krēmzupas noslēpums ir zīdaini krēmīgā tekstūra. Kad dārzeņi ir gatavi, tos jāsamaļ viendabīgā masā, izmantojot blenderi.

Blendera jaudai un kvalitātei ir liela nozīme. Ne visi rīki spēj teicami tikt galā ar šo šķietami vienkāršo darbiņu, un tādā gadījumā krēmzupa var sanākt graudaina, ar jūtamiem dārzeņu gabaliņiem. 

Šo kļūdu var glābt, pēc blendēšanas iztrinot dārzeņu masu caur sietu, bet, lai izvairītos no liekām pūlēm un laika tērēšanas, labāk izvēlēties virtuves palīgu no pārbaudītu un profesionāļu atzītu blenderu klāsta, piemēram, "Blendtec".

Foto: Publicitātes foto

"Blendtec" blenderi ir veidoti, lai kalpotu daudzus gadus, un 8-10 gadu garantija padara šo virtuves palīgu par ļoti izdevīgu pirkumu.

Blenderu asmeņi ir izgatavoti no auksti kalta rūdīta tērauda un ir līdz par 80% biezāki un 10 reizes izturīgāki nekā citu blenderu asmeņi. Savukārt patentētā piecstūrainā trauka dizains automātiski virza produktus asmens virzienā, pateicoties unikālajai, kantainajai formai, kas izmaina plūsmas virzienu. Atšķirībā no apaļiem traukiem produkti negriežas uz riņķi, bet atsitas pret trauka plakanajām malām un ar inerci paceļas līdz trauka augšai, no turienes atkal maina kustības virzienu un dodas pretī rotējošajam asmenim.

"Blendtec" blenderos  jau ir iestrādāti dažādi režīmi – smūtijam, saldējumam, mīklām, ledus smalcināšanai, svaigajām sulām un krēmzupām, - kas 3 minūšu laikā spēj uzsildīt zupu līdz 70 grādiem.

Blendējot dārzeņus, tiem pakāpeniski pievieno saldo krējumu vai pienu. Krēmzupas garšu var dažādot, izmantojot augu pienus - mandeļu, auzu, sojas vai kokosriekstu. Ja neskaiti kalorijas, iemaisi zupā krēmsieru, maskarponi vai kausēto sieru. Savukārt zupas vēlamo biezumu var piekoriģēt, pievienojot buljonu.

Kad krēmzupa gatava, atliek tikai izvēlēties, ar kādiem labumiem to papildināt. Visbiežāk zupiņa pirms pasniegšanas tiek pārkaistīta ar baltmaizes grauzdiņiem, bet tos var pagatavot arī no rupjmaizes, saldskābmaizes vai cita veida maizītes.

Labākai garšai grauzdiņus ieberzē ar ķiploku vai cepšanas laikā pievieno tiem garšaugus, piemēram, rozmarīnu vai timiānu. 

Laika ekonomijas nolūkos grauzdiņus var nopirkt veikalā vai izvēlēties krēmzupai citas piedevas, piemēram, ceptas sēnes, grauzdētas sēkliņas, turku zirņus vai riekstus. Izcila izvēle ir arī dažādi sieri - drupināts kazas siers, fetas siera drumstalas vai rīvēts parmezāns. Ja nevari iztikt bez gaļas, krēmzupu papildini ar sausā papnnā apceptiem cauraudzīša kubiņiem vai zeltaini apkraukšķinātu bekonu - kā to pagatavot, stāstījām šeit.

Lai izmēģinātu padomus praksē, ierūcini blenderi un pagatavo kādu no astoņām krēmzupām, kuru receptes atradīsi zemāk. 

Gatavo ar prieku kopā ar "Blendtec"!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu