Latvijas pārtikas ražotāji gatavi sniegt palīdzību Ukrainai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsaucoties Zemkopības ministrijas aicinājumam, Latvijas pārtikas ražotāji pauduši gatavību nosūtīt uz Ukrainu vairākus desmitus tonnu pārtikas produktu, portāls TVNET uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

"Kopš Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā Zemkopības ministrija ir uzrunājusi Latvijas pārtikas ražotājus, aicinot tos sniegt atbalstu Ukrainai.

Mūsu aicinājumam atsaukušies vairāki lielie pārtikas ražotāji, kas pauduši gatavību, tiklīdz tas būs iespējams, nosūtīt uz Ukrainu vairākus desmitus tonnu pārtikas produktu - putraimus, makaronus, miltus, konservus, kā arī sulas un dzeramo ūdeni, olas un citu pārtiku.

Latvija turpinās sniegt atbalstu Ukrainai tās cīņā par savas valsts neatkarību visos mums pieejamos veidos," Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Pašlaik ZM aicinājumam atsaukušies AS "Dobeles Dzirnavnieks", SIA "Karavela", AS "Balticovo", SIA "Cido Grupa" un "Food Union". ZM turpina apzināt vēl citus Latvijas pārtikas ražotājus, kas būtu gatavi nosūtīt pārtiku Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī strādā pie loģistikas risinājumiem, lai šos pārtikas produktus nogādātu Ukrainā.

Vienlaikus tiek apzinātas iespējas sniegt atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas spiesti pamest Ukrainu Krievijas īstenotās karadarbības dēļ un patvērumu radīs Latvijā. Lai to pārrunātu, zemkopības ministrs tikās ar Gunāru Ķirsonu, kas apliecināja AS "Lido" gatavību nodrošināt ar ēdināšanu Ukrainas civiliedzīvotājus, kas ieradīsies Latvijā, kā arī pauda gatavību nosūtīt pārtikas produktus uz Ukrainu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu