Arī "Jysk" pilnībā aiziet no Krievijas tirgus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baloni ar uzrakstu "Jysk". Ilustratīvs foto.
Baloni ar uzrakstu "Jysk". Ilustratīvs foto. Foto: Diāna Lozko/LETA

Dānijas mājsaimniecības preču mazumtirgotājs "Jysk" pilnībā aizies no Krievijas tirgus, trešdien paziņojusi kompānija.

Visi kompānijas veikali Krievijā ir slēgti kopš 3.marta, bet tagad kompānija nolēmusi pilnībā aiziet no Krievijas tirgus.

"Pēc četru nedēļu ilgas "Jysk" veikalu Krievijā pagaidu slēgšanas kļuva skaidrs, ka "Jysk" tos slēdz pavisam un pilnībā aiziet no Krievijas," lasāms kompānijas mājaslapā publicētajā paziņojumā.

"Jysk" prezidents un ģenerāldirektors Jans Behs norādīja, ka Krievijā kompānija sāka darbību ar mērķi sniegt Krievijas iedzīvotājiem izdevīgu piedāvājumu, un darbības sākums bijis veiksmīgs, tomēr pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā "vadības komanda un mūsu īpašnieki neredz citu alternatīvu, kā tikai slēgt darbību Krievijā".

No 31.marta "Jysk" veikali Krievijā tiks uz laiku atvērti, lai izpārdotu preču krājumus, bet pēc izpārdošanas veikali tiks slēgti uz visiem laikiem. Darbinieki atalgojumu saņems atbilstoši vietējiem nosacījumiem par uzņēmuma darbības izbeigšanu.

"Jysk" pirmais veikals Krievijā tika atvērts 2020.gada jūnijā Maskavā.

Pēc tam, kad 24.februārī Krievija iebruka Ukrainā, "Jysk" slēdza visus 86 veikalus Ukrainā un 13 veikalus Krievijā. Kopā 99 veikalos strādā 974 cilvēki. Ukrainas rietumu daļā vēlāk astoņi veikali tika atvērti, kompānijai lēmumu pamatojot ar darbinieku lūgumu to darīt humānu apsvērumu dēļ, jo cilvēkiem ir nepieciešamas segas, dvieļi un citas veikalos pieejamās preces.

"Jysk" pašlaik ir vairāk nekā 3100 veikalu un tiešsaistes veikalu 50 pasaules valstīs. Pirmais veikals Dānijā tika atvērts 1979.gadā, un tagad kompānijā strādā 28 500 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu