No 1. maija Elektronisko iepirkumu sistēmā mainīsies autentificēšanās nosacījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls.
Nauda. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

No nākamā gada maija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) mainīsies autentificēšanās nosacījumi, paredz otrdien valdības pieņemtie Publisko elektronisko iepirkumu noteikumi.

No minētā datuma autentificēties EIS būs iespējams, tikai izmantojot kvalificētus vai kvalificētus paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas rīkus. Minētais nosacījums būs spēkā arī attiecībā uz ārvalstniekiem.

Pašlaik e-iepirkumu sistēmas dalībnieku lietotāji autentificējas sistēmā, izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras izsniegtos pieejas rekvizītus un aģentūras pārziņā esošajā vienotajā pieteikšanās modulī pieejamos elektroniskās identifikācijas līdzekļus.

 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija norādīja, ka jaunie noteikumi, kas stāsies spēkā 2023.gada 1.janvārī paredz, ka iepirkuma procesā būs jāpārbauda pretendenta patiesā labuma guvējs un persona, kurai piedāvājumā ir izšķirošā ietekme.

Tāpat noteikumi paredz ārvalstīs reģistrēta piegādātāja Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu saistību izpildes pārbaudi Latvijā, kā arī tika precizēts regulējums par neizpildīto nodokļu saistību pārbaudi un sagatavojamo e-izziņu, kurā ietverts statuss ne tikai par nodokļu samaksu valsts un pašvaldību nodokļu administrācijās, bet arī ziņas par to, vai savlaicīgi ir tikušas iesniegtas nodokļu deklarācijas, attiecīgo informāciju saņemot no Valsts ieņēmumu dienesta administrētajām informācijas sistēmām.

Tāpat ir paredzēta jauna iespēja pasūtītājiem nepamatoti lēta piedāvājuma vērtēšanas vajadzībām pieprasīt e-izziņas par pretendentu darbinieku vidējām stundas tarifa likmēm profesiju grupās. Paredzēts arī papildināt e-izziņu ar ierakstiem par prokurora vai tiesas lēmumos un spriedumos ietvertajiem aizliegumiem piedalīties valsts un pašvaldību iepirkumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu