Getliņi EKO sasniedz jaunu ekskursiju apmeklētāju rekordu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Getliņi EKO" atkritumu poligons.
SIA "Getliņi EKO" atkritumu poligons. Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā gadā Getliņi EKO Vides izglītības centru apmeklēja 8 000 viesu no Latvijas un ārvalstīm. Vides izglītība ir viena no uzņēmuma prioritātēm un 2022.gadā ir izdevies sasniegt jaunu apmeklētāju rekordu Latvijā lielākajā sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi", norāda Getliņi EKO ārējās komunikācijas vadītājs Ričards Aksels Ozoliņš.

"Ekskursantu skaits aizvadītajā gadā apliecina Getliņi EKO Vides izglītības centra popularitāti ne tikai bērnu un jauniešu vidū, bet arī viņu vecāku vidū. Mēs priecājamies par to, ka ik gadu viesu skaits atkritumu poligonā turpina augt un tas motivē mūs radīt jaunas informācijas pasniegšanas pieejas un jaunus eksponātus, kas interesantā veidā atklāj poligona procesus. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir izdevies arī palielināt pieaugušo ekskursantu skaitu un tā ir auditorija, kuru plānojam aizvien vairāk aicināt pie mums viesoties," stāsta Getliņi EKO projektu vadītāja vides izglītības jomā Inese Avota.

Vides izglītība ir viena no uzņēmuma prioritātēm un ekskursija sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi" ļauj gūt priekšstatu par to, kāds ir sadzīves atkritumu dzīves cikls. Tāpat ekskursijas laikā apmeklētāji gūst izpratni par atkritumu poligona apsaimniekošanu, enerģijas ražošanu un to, kā norit dārzeņu audzēšana vienā no modernākajām siltumnīcām Eiropā.

Getliņi EKO piedāvā bezmaksas ekskursijas darba dienās apmeklētājiem no 5 gadu vecuma, un tiek uzņemtas grupas 10 līdz 30 cilvēku sastāvā. Uzņēmuma pārstāvji organizē izglītojošas nodarbības arī kultūras centra "Ulbrokas Pērle" Zaļajā klasē, kur izglīto Ropažu novada iedzīvotājus un interesentus par atkritumu apsaimniekošanu, atkritumu dalīto vākšanu, dabas resursiem un citām ar vides aizsardzību saistītām jomām.

SIA "Getliņi EKO" ir Rīgas valstspilsētas un Ropažu novada (iepriekš Stopiņu novada) pašvaldību kopīgi izveidots uzņēmums, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs - "Getliņi". Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu