"Rīgas piena kombinātam" par nelegālu notekūdeņu novadīšanu piespriež vien 2000 eiro sodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Rīgas piena kombināts" ēka.
AS "Rīgas piena kombināts" ēka. Foto: Ieva Lūka/LETA

AS "Rīgas piena kombināts" par nelegālu notekūdeņu novadīšanu lietus kanalizācijā piespriests mazāk nekā 2000 eiro sods, informēja Valsts Vides dienests (VVD).

Kā ziņots 2021.gadā VVD otrajā lielākajā Latvijas pārtikas un dzērienu nozares uzņēmumā "Rīgas piena kombināts" konstatēja nelegālu neattīrītu notekūdeņu novadīšanu lietus kanalizācijas sistēmā.

"Rīgas piena kombināts" atrodas Katlakalnā, Pārdaugavā pie Dienvidu tilta. Sākotnēji tika konstatēts, ka Daugavas Bieķengrāvī tiek novadīti neattīrīti notekūdeņi. Piesaistot pašvaldības pārstāvjus un izsekojot notekūdeņu virzību, atverot aku pēc akas, tika konstatēts, ka notekūdeņus lietus kanalizācijas sistēmā novada "Rīgas piena kombināts".

Turklāt bija izveidots speciāls pievads piena pārstrādes un mazgāšanas notekūdeņu novadīšanai lietus kanalizācijā.

Kā atzina VVD amatpersonas, tiesībsargājošajām iestādēm nekonstatējot pierādījumus par nozieguma apzinātu izdarīšanu un ka to būtu veicis uzņēmums, lieta tika nodota VVD administratīvā procesa izskatīšanai.

Kā rezultātā VVD piemēroja uzņēmumam sodu nedaudz zem 2000 eiro, kas ir 80% no maksimālā pieļaujamā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas piena kombināts" ir 1991.gadā dibināts uzņēmums. Tā pamatkapitāls ir 52,939 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Kiprā reģistrētais "Food Union Holding (Cyprus) Company Limited", kam pieder 98,23% no pārtikas koncerna "Food Union" akcijām.

Uzņēmums pērn strādāja ar 126,85 miljonu eiro apgrozījumu un 3,15 miljonu eiro zaudējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu