VNĪ izsolīs nekustamo īpašumu pretī Līvu laukumam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Atklāta pieteikšanās VAS "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) izsolei zemesgabalam un apbūves daļām pretī Līvu laukumam, Kaļķu ielā 24, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Nekustamā īpašuma 35236/37573 domājamo daļu izsole notiks no 6.septembra līdz 6.oktobrim, un investoriem būs iespēja pieteikties līdz 2023.gada 26.septembrim. Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 3,663 miljonu eiro apmērā ar 10 000 eiro soli.

Izsoles objekts sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 1150 kvadrātmetri un administratīvās ēkas ar kopējo platību 3979,1 kvadrātmetri.

Ēkas ekspluatācija sākta 1894.gadā. Teritorija ir praktiski pilnībā apbūvēta, un tajā atrodas iekšpagalms ar bruģakmens segumu. Īpašumam ir pieejami visi nepieciešamie inženiertīkli, tai skaitā elektroapgāde, centralizētais ūdensvads, centralizētā kanalizācijas sistēma un centrālapkure.

Nekustamais īpašums atrodas Vecrīgas kvartālā, ko veido Kaļķu, Riharda Vāgnera, Gleznotāju un Vaļņu ielas, pretim Līvu laukumam. Tuvumā esošā apkārtne ir piesātināta ar dažādām tirdzniecības un pakalpojumu iestādēm, darījumu centriem un sabiedriskiem objektiem.

Objekta tehniskā analīze norāda, ka ēkas galvenās nesošās konstrukcijas ir stabilas un noturīgas. Tehniskais stāvoklis tiek raksturots kā apmierinošs. Saskaņā ar ekspertu atzinumu, objekts ir piemērots turpmākai komercdarbībai, un tā izmantošana piedāvā iespēju iegūt maksimālu labumu no prestižās atrašanās vietas.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādējādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

VNĪ dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu