Aviācija paliks Latvijas atslēga uz Eiropas centru, uzsver Briškens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Foto: Lita Millere/LETA

Aviācija paliks Latvijas atslēga uz Eiropas centru, nākotnē veidojot sinerģiju ar "Rail Baltica" dzelzceļa līniju, sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P), piedaloties Starptautiskās gaisa transporta asociācijas (IATA) samitā "Pārmaiņu spārni Eiropa 2023" ("Wings of Change Europe 2023"), Amsterdamā.

Kā informēja Satiksmes ministrijā (SM), Briškens šonedēļ darba vizītē Amsterdamā akcentēja aviācijas nozīmi Baltijas valstīm.

Tāpat ministrs akcentēja aviosatiksmes pievienoto vērtību un nākotnes potenciālu."Rīga atšķirībā no citām pilsētām, piemēram, Prāgas, atrodas ievērojami tālāk no Eiropas attīstības centriem. Mums šie attālumi ir jāveic ātrāk, lai veicinātu valsts ekonomisko attīstību."

Savukārt konferences atklāšanas paneļdiskusijā, kas veltīta Eiropas lomai pasaules aviācijā un ilgtspējīgas izaugsmes politikas veidošanai, Briškens uzsvēra aviosatiksmes stratēģisko nozīmi Latvijai un Baltijai, ņemot vērā ģeogrāfisko attālumu līdz Eiropas un pasaules ekonomiskajiem centriem, kā arī aicināja stiprināt aviācijas nozares ilgtspēju, kopējās vērtību ķēdes attīstību un aviācijas un dzelzceļa intermodalitāti.

Diskusiju gaitā pārrunāts arī Eiropas Savienības (ES) regulējums ilgtspējas veicināšanai aviācijā klimata mērķu sasniegšanai, ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) īpatsvars kopējā degvielas patēriņā un iespējas, kā stiprināt ES līderību aviācijas ilgtspējā.

Tāpat SM vēsta, ka vienlaikus Briškens Amsterdamā tikās ar aviācijas nozares līderiem, tostarp IATA ģenerāldirektoru Viliju Volšu, norādot, ka abas puses ir vienisprātis par nepieciešamību veicināt ilgtspējīgas aviācijas nozares lomu Eiropas un pasaules savienojamībā.

TVNET jau rakstīja, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" IATA samitā parakstījusi IATA Drošības līderības hartu, pievienojoties vairāk nekā 20 aviokompānijām.

IATA Drošības līderības hartas mērķis ir stiprināt organizācijas drošības kultūru, apņemoties ievērot astoņus galvenos drošības pamatprincipus. Harta izstrādāta, lai palīdzētu nozares vadītājiem attīstīt pozitīvu drošības kultūru savās organizācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu