"Pasažieru vilciens" sācis atmaksāt klientiem radušos zaudējumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais jaunā "Pasažieru vilciens" elektrovilciena "Vivi" reiss no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uz "Dubultiem" Jūrmalā.
Pirmais jaunā "Pasažieru vilciens" elektrovilciena "Vivi" reiss no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uz "Dubultiem" Jūrmalā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Uzņēmuma "Pasažieru vilciens" ieviestais risku mazināšanas plāns esot sevi attaisnojis - šajās dienās vilcienu kavējumi vismaz tehnisku iemeslu dēļ ir mazinājušies. Taču vairāki kavējumi radušies citu iemeslu dēļ, piemēram, vilciens ticis apturēts, lai novāktu uz sliedēm samestas Ziemassvētku eglītes. Jebkurā gadījumā pasažieri, kuru reiss ticis atcelts vai būtiski aizkavēts, aicināti vērsties uzņēmumā pēc atmaksas, vēsta Dienas ziņas.

Kopš gada sākuma uzņēmums no saviem klientiem saņēmis 24 kompensāciju pieprasījumus un 37 pieprasījumus atmaksāt neizmantotās biļetes.

Par neizmantotajām biļetēm kopumā jau apmaksāti 104 eiro. Kompensāciju pieprasījumu kopējā summa vēl tiek precizēta, bet tiek lēsts, ka tā būs 100-200 eiro robežās.

Zaudējumus uzņēmums pēcāk piedzen no vainīgās puses.

Kompensācijai var pieteikties vietnē vivi.lv sadaļā "Saziņai", kasēs vai klientu apkalpošanas centrā Rīgas Centrālajā stacijā.

Jau vēstīts, ka "Pasažieru vilciens" piektdien reisus izpilda ar 13 jaunajiem elektrovilcienu sastāviem, pastāstīja kompānijā.

Vienlaikus kompānijā norādīja, ka lielākoties jaunie vilcieni tiek novirzīti Tukuma un Aizkraukles dzelzceļa līnijā.

PV pārstāvji skaidroja, ka risku mazināšanas plāns paredz, ka jaunajiem vilcieniem ir iespējami mazāk jākursē par dzelzceļa vienceļa līnijām un ir jānodrošina vilcienu rezerve gadījumam, kad jāpārved pasažieri.

Plānots, ka jaunie elektrovilcieni, kas pašlaik nekursē un kuriem notiek defektu novēršana, pēc tam atgriezīsies satiksmē kopā ar Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" inženieriem, norādīja kompānijā.

Tāpat kompānijā informēja, ka risku mazināšanas plāns paredz samazinātu reisu skaitu par 2%, papildinot, ka izvēlēti reisi, kur 15 līdz 30 minūšu laikā pirms un pēc atceltā reisa ir pieejams cits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu