Pirmais incidents ar letālām sekām: Afganistānā nokritusi Krievijas lidmašīna (10)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Unsplash

Afganistānas kalnos dzinēja problēmu dēļ nogāzusies lidmašīna “Falcon 10B” ar vairākiem Krievijas pilsoņiem uz klāja. Laineris bija reģistrēts Krievijas civilo gaisa kuģu reģistrā, un tas piederēja kompānijai “Atletik Grupp” un kādai privātpersonai.

“Lidmašīna izpildīja čarterreisu maršrutā Gaja (Indija) – Taškenta (Uzbekistāna) – Žukovska (Krievija),” paziņojusi “Rosaviacija”. Pēc iestādes datiem, lidmašīnā atradās seši cilvēki – četri apkalpes locekļi un divi pasažieri.

Lidmašīnas katastrofā gājuši bojā visi seši cilvēki. Starp pasažieriem bijusi kāda sieviete, kura līdz lidojumam bija ārstējusies Taizemē, esot pieslēgta pie mākslīgās elpināšanas aparāta.

Afganistānas policija ziņas par aviokatastrofu saņēmušas Badahšanas provincē. Lidmašīna pēkšņi novirzījusies no kursa un ietriekusies kalnos, netālu no robežas ar Tadžikistānu. Pirms nogāšanās pilots ziņojis par tehniskām problēmām – lidmašīnai pārtraukuši darboties abi dzinēji.

Šis ir jau devītais incidents ar Krievijas lidmašīnām kopš gada sākuma, un astotais, kas noticis reisa laikā pēdējo deviņu dienu laikā. Iepriekš incidenti nebija saistīti ar lidmašīnu nogāšanos un pasažieru bojāeju.

ASV un Eiropas Savienība kopš 2022. gada februāra aizliedza Krievijai jaunas piegādes, kas saistītas ar lidmašīnu tehnisko apkopi un apdrošināšanu. Afganistānā nokritusī lidmašīna izpildīja privāto medicīnisko evakuācijas reisu no Taizemes pilsētas Patajas uz Maskavu. Indijas pilsētā Gajā lidmašīna veica degvielas uzpildi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu