Jautājums par augsto EURIBOR likmju ietekmi uz kredītņēmējiem ir atrisināts, uzskata Finanšu ministrija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeimai ieviešot kredīta ņēmēju aizsardzības nodevu, jautājums par augsto EURIBOR likmju ietekmi uz kredītņēmējiem ir atrisināts, šādu uzskatu šodien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē pauda Finanšu ministrijas (FM) Kredītiestāžu un maksājumu pakalpojumu politikas nodaļas departamenta direktora vietniece Dina Buse.

Sēdē deputāti sprieda par EURIBOR likmju pieaugumu, izvērtējot no Ministru kabineta (MK) saņemto vēstuli par iespējamajiem risinājumiem augstajām procentu likmēm.

FM pārstāve atzina, ka šis jautājums ir ļoti svarīgs. Ierēdne atgādināja, ka Saeima ir pieņēmusi grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas ievieš jaunu nodevu hipotekāro kredītu devējiem. Tāpat patlaban Saeimā tiek izskatīti grozījumi minētajā likumā, kas ir saistīti ar kredītiestāžu saistību pārfinansēšanas atvieglošanu, samazinot komisijas maksas un optimizējot pārfinansēšanas procesu.

Reizē turpinoties darbs pie jaunu dalībnieku piesaistes kredītiestāžu sektoram, mēģinot palielināt konkurenci, stāstīja FM pārstāve.

Parlamenta pieņemtais likums nosaka, ka hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodeva ir piemērojama par 2024.gadu. Deputāts Raivis Dzintars (NA) vaicāja, vai būs nepieciešams termiņu pagarināt. FM pārstāve atbildēja, ka patlaban to nevarot prognozēt, jo būs jāveic izvērtējums. Budžeta komisijai bija vienošanās, ka tiks veikts izvērtējums pirms termiņa pagarināšanas, norādīja Buse.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu