Hakeriem pērn izdevies izkrāpt rekordlielu naudas summu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

2023. gads bijis veiksmīgs hakeriem – izspiedējiem, kuriem ar kriptovalūtām izdevies “nopelnīt” vairāk nekā vienu miljardu dolāru, vēsta blokķēžu uzraudzības kompānija “Chainalysis”, kas ir jauns rekords.

“Pērn hakeri īstenojuši regulārākus un plašāka mēroga uzbrukumus. Hakeri paaugstinājuši likmes, pieprasot no upuriem izpirkuma maksu vismaz miljona dolāru vērtībā,” norādījuši analītiķi.

“Tas, kas mani visvairāk ir pārsteidzis – 75% maksājumi izspiedējprogrammās ir miljons dolāru un lielāki,” sacīja “Chainalysis” apdraudējumu analītikas nodaļas vadītāja Džekija Bērnsa Kovena.

Arī hakeru grupējums CL0P paaugstinājis prasības. Izmantojot drošības “caurumu” programmatūras kodā populārajā failu uzglabāšanas servisā “MOVEit”, hakeriem ievies iegūt vairāk nekā 100 miljonus dolāru, kas sastāda teju 45% no visas hakeru izkrāptās summas pagājušā gada jūnijā.

Tāpat “Chainalysis” norādīja, ka ļaundaru pulks kļuvis plašāks, tie “sākuši izkrāpt kriptovalūtas cerībā gūt ātru un lielu peļņu”. Piemēram, kāds grupējums pārdevis piekļuvi savai izspiedējprogrammatūrai “Phobos”, kas nonākusi mazāk pieredzējušu hakeru rokās. Tas gan ļāvis viegli veikt kiberuzbrukumus dažādām kompānijām.

Kiberdrošības risinājumu sniedzējs “CoveWare” paziņojis, ka ir arī pozitīvas iezīmes. Piemēram, arvien mazāk upuru reāli maksā naudu izspiedējiem. Tomēr, kā rāda “Chainalysis”, tas nenozīmē, ka hakeri snauž, – uzbrukumi turpinās un hakeri izdomā arvien radošākas metodes, kā izspiest līdzekļus no upuriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu