Trīs ieteikumi tiem, kas grasās uzstādīt virtuves iekārtu, bet nezina, ar ko sākt

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicātes foto

Vēlies uzstādīt jaunu virtuves iekārtu vai atsvaidzināt pašreizējo virtuves iekārtojumu, bet nezini, ar ko sākt? Plānot virtuvi, aprēķināt budžetu un pat izmēģināt dažādus stilus un variantus bez maksas ir iespējams, pat nepametot mājokli, vai arī ar IKEA speciālistu palīdzību. Interjera dizainers iesaka trīs vienkāršus soļus, kā to paveikt.

Drīz – pavasarī – Liepājā, Ezermalas ielā, tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tur pircēji varēs iedvesmoties un gūt zināšanas par mājokļa labiekārtošanu, ar IKEA speciālistu palīdzību plānot individuāli iekārtotas virtuves un citus mājokļa labiekārtošanas risinājumus, kā arī uzreiz tos pasūtīt. Savukārt jau tagad savu sapņu virtuvi vari sākt plānot, izmantojot IKEA tiešsaistes plānotāju.

Izmantojot tiešsaistes rīku, ikviens var pilnībā izveidot pats savu virtuves dizainu.

Ierīkojot jaunu virtuves iekārtu vai atsvaidzinot pašreizējo iekārtojumu, virtuālajā plānotājā virtuvi var plānot atbilstoši konkrētajai telpai un tās izmēriem, aprēķināt nepieciešamo budžetu vai pat izmēģināt dažādus stilus un dizainus, neizejot no mājām un bez maksas. IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus atklāj, kādi soļi jāveic, lai to paveiktu.

Nolem, kāda stila virtuves iekārtas tev patīk

Interjera dizainers iesaka vispirms apdomāt, kādas ir personīgās vai ģimenes vajadzības, un tad aplūkot dažādas idejas. Kad būs noteiktas prioritātes un sapņu virtuves koncepcija, būs vieglāk rast labāko risinājumu, kas piemērots gan attiecīgajai telpai, gan makam.

“Vispirms izvēlies virtuves stilu. Padomā, vai vēlies klasiska stila virtuves iekārtu, kurā ir daudz atvilktņu un detaļu, vai moderna un askētiska dizaina virtuvi ar dažiem akcentiem, kas piesaista uzmanību. Varbūt tavā sapņu virtuvē šie stili apvienoti?” ierosina D. Rimkus.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Interjera dizainers norāda, ka gaišas krāsas vizuāli palielina telpu, tāpēc nelielā virtuvē ieteicams izvēlēties fasādes gaišās krāsās vai tādā pašā krāsā kā sienas. Runājot par materiāliem, jāatzīst, ka plašuma sajūtu var viegli radīt, izmantojot spīdīgas, marmora vai gaiša koka imitācijas fasādes.

Lai maksimāli izmantotu pieejamo telpu, ieteicams izvēlēties skapīšus, kas izvietoti visas sienas garumā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

“Plānojot virtuvi, jāveic konkrēta izvēle, no kuras būs atkarīgs, cik praktisks būs virtuves iekārtojums. Šajā posmā vispirms apdomā, kādos nolūkos tu parasti izmanto virtuvi un kas tev ir ērti. Apskati pašreizējo virtuves iekārtojumu un izveido sarakstu ar to, kas tev patīk un kas – nepatīk. Vai tu vēlies kompleksu virtuves iekārtu, ko varētu pielāgot savām vajadzībām, vai vienkāršāku, bet pilnībā funkcionālu sistēmu, ko varētu uzstādīt vienā dienā? Izvēle atkarīga no vajadzībām, vēlamā stila un budžeta,” stāsta interjera dizainers.

Dizainers arī apgalvo, ka tie, kas vēlas nelielu standarta virtuves iekārtu par pieņemamu cenu, IKEA veikalā var lūkot pēc KNOXHULT kolekcijas, kurā esošās virtuves iekārtas iegādājamas no 234 eiro.

KNOXHULT kolekcijas virtuve.
KNOXHULT kolekcijas virtuve. Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tie, kas vēlas uzstādīt individuāli pielāgotu virtuves iekārtu, var izvēlēties augstākās kvalitātes METOD kolekcijas mēbeles ar 25 gadu garantiju.

Izmanto bezmaksas plānotājus tiešsaistē un mērīšanas pakalpojumus

“Ir svarīgi atcerēties, ka labs virtuves dizains sākas ar precīzi nomērītu telpu: tas ir pamats visiem turpmākajiem soļiem. Precizitātei ir ļoti svarīga loma – jāvelta pietiekami daudz laika un uzmanības. Ir jāpatur prātā praktiskas detaļas, piemēram, kontaktligzdas, cauruļu ievadi utt. Tomēr, ja nevēlies veikt visus mērījumus pats, IKEA pieejams šāds pakalpojums. Tiem, kas iegādājas IKEA virtuves iekārtu, šis pakalpojums ir bez maksas,” skaidro D. Rimkus.

Interjera dizainers atklāj, ka

tiešsaistes plānotājā ikviens var plānot savu virtuvi bez maksas un neizejot no mājām.

“Var eksperimentēt un veidot 2D vai 3D formātus. Šis rīks ļauj virtuāli izmēģināt dažādas mēbeļu kombinācijas un spēlēties ar stiliem un krāsām, līdz atrodi sev un savai telpai piemērotāko variantu un esi pilnībā apmierināts ar rezultātu,” stāsta D. Rimkus.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Viņš piebilst, ka, izmantojot tiešsaistes plānotāju, var izmēģināt dažādas iespējas: pievienot fasādes, plauktus, skapīšus vai atvilktnes un virtuāli tos atvērt/aizvērt, lai pārliecinātos, ka viens vai otrs risinājums nerada šaubas un ir parocīgs konkrētajā telpā.

Tie, kuriem, plānojot virtuves iekārtu, nepieciešama profesionāla palīdzība vai rodas jautājumi, vienmēr var vērsties pie plānošanas speciālistiem IKEA klientu apkalpošanas vietās. Drīzumā tuvāk mājoklim šī iespēja būs arī Kurzemes iedzīvotājiem: pavasarī tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tikšanos ar plānošanas speciālistu var pieteikt tiešsaistē vai apmeklējot IKEA klientu apkalpošanas vietu.

Sadali atvēlēto budžetu daļās

Kad izmēģinātas dažādas iespējas un saglabāta sev piemērotākā, varēsi apskatīt izveidotā dizaina tāmi un visu nepieciešamo preču sarakstu. Tie, kuri plānojot izmanto bezmaksas virtuves plānotāju, saņem visaptverošu virtuālajā projektā iekļauto preču sarakstu ar katras preces cenu, lai varētu projektu pielāgot savām vajadzībām un atvēlētajam budžetam.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Ir iespēja maksāt visu uzreiz, iegādāties pa vienai precei laika gaitā vai izmantot līzinga pakalpojumus.

“Virtuves iekārta sastāv no vairākiem elementiem, un viss nav jāiegādājas uzreiz.

Iespējams, atvēlēto budžetu vēlies sadalīt, sākot ar būtiskāko daļu un apakšējo skapīšu vai atvilktņu uzstādīšanu un vēlāk pievienojot pie sienas stiprināmus skapīšus. Saglabātais projekts ar nepieciešamo daļu sarakstu būs tavā rīcībā, un jebkurā brīdī vari to atkal izmantot,” iesaka IKEA interjera dizainers.

Saņem IKEA speciālistu profesionālu palīdzību

Pavasarī Liepājā tiks atvērta plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tā būs Latvijā pirmā neliela formāta klientu apkalpošanas vieta.

  • IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta tiek veidota, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot IKEA labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabas mēbeles u.c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, individuālus IKEA speciālistu plānošanas pakalpojumus klātienē un šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās veidot mēbeļu plānojumus pašrocīgi vai ar IKEA darbinieku palīdzību.
  • Plānošanas un preču pasūtīšanas vietā klienti varēs tuvu savai dzīvesvietai ērti pasūtīt un saņemt IKEA tiešsaistes veikala pasūtījumus. Pilns IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, un daļa preču būs pieejamas uzreiz.
  • IKEA Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus IKEA sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanas, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u.c.
  • Pircēji varēs uz vietas apskatīt populārākos telpu iekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabai, ēdamistabai vai viesistabai paredzētas uzglabāšanas mēbeles.
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu