Būtiska kļūda, ko daudzi pieļauj, cenšoties ietaupīt vietu mazā telpā

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Jaunākais IKEA pētījums “Dzīve mājās” atklāj: katrs trešais Latvijas iedzīvotājs uzskata, ka mājoklī, kurā valda kārtība, arī mājokļa iemītnieku noskaņojums būs labs. Vēl vairāk iedzīvotāju (46 %) apgalvo, ka sakārtotā mājoklī viņi jūtas mierīgi un apmierināti ar dzīvi. Tomēr realitāte, ar ko daudzi saskaras, ir vietas trūkums un pārāk daudz lietu, kurām nav īpaši paredzētas vietas. IKEA interjera dizainers stāsta, kā labiekārtot mājokli, izvēloties piemērotu skapi, kurā katram apģērbam un aksesuāriem būtu atrasta sava vieta.

Drīz – pavasarī – Liepājā, Ezermalas ielā, tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tur pircēji varēs iedvesmoties un gūt zināšanas par mājokļa labiekārtošanu, ar IKEA speciālistu palīdzību plānot individuāli iekārtotus skapjus un citus mājokļa labiekārtošanas risinājumus, kā arī uzreiz tos pasūtīt. Savukārt jau tagad savu sapņu skapi vari sākt plānot, izmantojot IKEA tiešsaistes plānotāju.

“Viena no galvenajām kļūdām, ko daudzi nereti pieļauj, cenšoties ietaupīt vietu: mazām telpām izvēlas mazas uzglabāšanas mēbeles.

Taču patiesībā tā tiek panākt gluži pretējais – uzglabāšanas vietas trūkums rada jucekli. Mantas un apģērbs pastāvīgi stāv izmētāti, telpa kļūst vēl pieblīvētāka un izskatās vēl mazāka.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Jaunākais IKEA pētījums “Dzīve mājās” liecina: katrs trešais Latvijas iedzīvotājs apgalvo, ka viņa guļamistabā ir krēsls vai līdzīga mēbele, kas kalpo kā drēbju skapis. Tāpēc

nebaidies izvēlēties lielākus mantu uzglabāšanas risinājumus, kas prasa, piemēram, visu sienas augstumu.

Ļaujot lietām atrast savu vietu, palielināsi apdzīvojamo telpu,” apgalvo IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus.

IKEA pieejami visdažādāko stilu, izmēru un konfigurāciju drēbju skapji. Dizainers stāsta, kā rīkoties, lai izvēlētos ideālo uzglabāšanas risinājumu.

Izmēri izmantojamo platību

Vispirms jāapskata vieta, kur skapis vai apģērba glabāšanas risinājums tiks novietots, un jānoskaidro, cik daudz izmantojamas vietas būs tavā rīcībā. “Izmēri gan augstumu, gan platumu, gan dziļumu, lai zinātu, kāds skapis derēs. Ņem vērā arī konstrukcijas īpatnības, piemēram, nišas vai slīpos griestus, kā arī šķēršļus uz sienām vai sienās, piemēram, radiatorus, caurules un kontaktligzdas. Ja vēlies skapi ar veramām durvīm, pārbaudi, vai ir pietiekami daudz vietas, lai tās varētu pilnībā atvērt,” iesaka interjera dizainers.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Viņš sniedz gudru padomu:

“Lai labāk iztēlotos vēlamā skapja izvietojumu un izmēru, ar papīra līmlenti uz sienas uzlīmē kontūru.”

Tomēr, ja skapim atvēlēta nestandarta vieta (piemēram, ar slīpiem griestiem) vai tu sapņo par skapi, kas stiepjas pa visu sienu, īstais risinājums var būt moduļu mēbeles, ko var viegli kombinēt atbilstoši konkrētām vajadzībām un vietai, izmantojot dažāda augstuma un dziļuma rāmjus.

Izpēti skapju veidus, lai saprastu, kas tev patīk

Laiks izlemt, kādam skapim tu dod priekšroku – individuāli plānotam vai vienkārši atsevišķam skapim, skapim ar durvīm vai bez durvīm utt.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Plašā rāmju, durvju un mantu organizatoru izvēle ļauj viegli pielāgot skapju sistēmas (piemēram, PAX sistēmu ar 10 gadu garantiju vai PLATSA sistēmu) guļamistabai vai priekšnamam atbilstoši konkrētām vajadzībām.

“Šādā gadījumā pats var izvēlēties pilnīgi visu – izmēru, stilu, durvis un skapja iekšpusē liekamos apģērba organizatorus. Var sākt ar gatavām kombinācijām vai bez maksas izveidot savu risinājumu, izmantojot tiešsaistes plānotāju. Rūpīgi pārdomā, ko skapī glabāsi, lai varētu pievienot savām vajadzībām atbilstošus organizatorus. Piemēram, KOMPLEMENT piederumu klāstā ir gudri veidotas atvilktnes, plaukti, apavu statīvi, ieliktņi rotaslietām, izvelkami pakaramie un citi PAX skapju sistēmām paredzēti piederumi. Plānojot skapi pats, var brīvi izvēlēties, cik daudz vietas atvēlēt apaviem un salocītām drēbēm un cik – karināmam apģērbam.

Izmantojot labus skapja iekšpusē liekamus organizatorus, skapja iekšpusi var uzturēt kārtīgu un parocīgi iekārtotu”,

stāsta interjera dizainers.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tie, kuriem, plānojot skapi, nepieciešama profesionāla palīdzība vai rodas jautājumi, vienmēr var vērsties pie plānošanas speciālistiem IKEA klientu apkalpošanas vietās. Drīzumā tuvāk mājoklim šī iespēja būs arī Kurzemes iedzīvotājiem: pavasarī tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tur klients varēs arī aplūkot iedvesmojošus skapju paraugus, apskatīt un aptaustīt fasādes un durvis.

Savukārt atsevišķs skapis ir ideāls risinājums, ja vēlies autonomu, viengabalainu mēbeli mantu glabāšanai. Daudzi IKEA atsevišķie skapji ietverti mēbeļu kolekcijās, tāpēc var viegli atrast tiem atbilstošus gultas rāmjus vai naktsgaldiņus, piemēram, no BRIMNES, HAUGA vai NORDKISA kolekcijas.

“Lai apģērbu padarītu par interjera elementu un lai to būtu viegli pārskatīt, izvēlies skapi bez durvīm. Atvērta skapju sistēma, piemēram, BOAXEL vai JONAXEL, ir lielisks risinājums, kas ļauj maksimāli izmantot telpu.

Tā ir īstā izvēle arī, ja skapim paredzētos izdevumus vēlies sadalīt daļās: izvēloties moduļu skapi, durvis un iekšpusē liekamos organizatorus vari pievienot vēlāk. Turklāt, ja vēlies, apģērbu un aksesuārus vari atstāt redzamus, un tie papildinās telpas iekārtojumu,” atklāj D. Rimkus.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Interjera dizainers atzīst, ka skapis ar durvīm piešķir telpai eleganti rāmu noskaņu, vienlaikus pasargājot mantas arī no putekļiem. Tomēr jāpatur prātā, ka izvēloties risinājumu ar bīdāmām durvīm, var ietaupīt vietu.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Savukārt atveramajām durvīm nepieciešama vieta atvēršanai, taču tās nodrošina piekļuvi visam skapja saturam uzreiz. Lai skapis iekļautos telpas iekārtojumā, izvēlies krāsas, apdari un detaļas, kas saskan ar interjeru.

Saņem IKEA speciālistu profesionālu palīdzību

Pavasarī Liepājā tiks atvērta plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tā būs Latvijā pirmā neliela formāta klientu apkalpošanas vieta.

  • IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta tiek veidota, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot IKEA labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabas mēbeles u.c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, individuālus IKEA speciālistu plānošanas pakalpojumus klātienē un šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās veidot mēbeļu plānojumus pašrocīgi vai ar IKEA darbinieku palīdzību.
  • Plānošanas un preču pasūtīšanas vietā klienti varēs tuvu savai dzīvesvietai ērti pasūtīt un saņemt IKEA tiešsaistes veikala pasūtījumus. Pilns IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, un daļa preču būs pieejamas uzreiz.
  • IKEA Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus IKEA sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanas, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u.c.
  • Pircēji varēs uz vietas apskatīt populārākos telpu iekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabai, ēdamistabai vai viesistabai paredzētas uzglabāšanas mēbeles.
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu