Trīs noderīgi padomi, plānojot vai atjaunojot vannasistabas iekārtojumu

Iesaka interjera dizainers
Raksts tapis sadarbībā ar IKEA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pārdomāta un labi organizēta vannasistaba, kurā izvietotas atbilstošas mēbeles un mantu uzglabāšanas risinājumi, var padarīt ikdienas dzīvi daudz vieglāku. Tomēr visbiežāk, iekārtojot šo telpu, pieļaujam pāris kļūdu. Proti, neizvēlamies pārdomātus materiālus vai pilnvērtīgi neizmantojam visu telpu, kas ir mūsu rīcībā. Interjera dizainers uzsver, ka pat vismazākajā vannasistabā, gudri to iekārtojot, var atrast pietiekami daudz vietas mantu uzglabāšanai. Vislabāk to ir iekārtot pašā remontdarbu sākumā, jo pēc laika ir grūtāk saskatīt potenciālās iespējas.

Drīz – pavasarī – Liepājā, Ezermalas ielā, tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tur pircēji varēs iedvesmoties un gūt zināšanas par mājokļa labiekārtošanu, ar IKEA speciālistu palīdzību plānot individuāli iekārtotas vannasistabas iekārtas un citus mājokļa labiekārtošanas risinājumus, kā arī uzreiz tos pasūtīt. Savukārt jau tagad savu sapņu vannasistabu un citas mājokļa telpas vari sākt plānot, izmantojot IKEA tiešsaistes plānotāju.

“Iekārtojot vannasistabu, tās interjers parasti saglabājas nemainīgs gadiem ilgi. Tāpēc, jo īpaši svarīgi ir šo telpu gudri izplānot un izvēlēties ilgmūžīgu dizaina risinājumu.

Rūpīgi pārdomājot to, kas nepieciešams, iespējams izvairīties no neplānotiem pirkumiem,” saka IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus. Viņš dalās ar vērtīgiem padomiem, kas jāņem vērā, plānojot vannasistabu.

Ieturi vienotu stilu un krāsu gammu

Plānojot vannasistabu, kā vienu no pirmajiem soļiem dizainers iesaka izvēlēties galvenās mēbeles un flīzes. “Novērojam, ka vannasistabās parasti ir izvietots daudz flīžu, un tās ļoti ietekmē kopējo izskatu. Ieteicams kombinēt mēbeļu fasādes ar flīzēm, jo tās ir galvenais akcents vannasistabā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Izvēloties vienu vai otru, iesaku paņemt līdzi paraugu, lai pārliecinātos, ka abi izvēlētie risinājumi patiešām atbilst viens otram un kopskats būs vienots,” saka D. Rimkus.

​Interjera dizainers iesaka kā pirmos izvēlēties skapīšus, jo flīžu izvēle patiešām ir plaša, un tās būs diezgan viegli pieskaņot vēlamajām mēbelēm.

Viņš atgādina, ka arī šīs telpas dizainu būtu vēlams pielāgot pārējā mājokļa dizainam, lai saglabātu vienotu kopskatu.

Pateicoties dažādiem vannasistabas risinājumiem, kas pieejami IKEA, daudzi klienti var pielāgot vannasistabu atbilstoši individuālajam budžetam, telpas plānojumam un stilam. Dažiem vannasistabas mēbeļu komplektiem (ENHET, ÄNGSJÖN) tiek piedāvāta pat 10 gadu garantija.

Atbilstoši izplāno telpu

"No funkcionalitātes viedokļa raugoties, atjaunojot veco vannasistabu vai plānojot jauno, vispirms jāpārdomā pašreizējais risinājums vai iepriekšējā pieredze – kuri risinājumi bija visatbilstošākie, kādas bija galvenās problēmas un ko jaunajā vannasistabas iekārtojumā vēlētos mainīt,” stāsta interjera dizainers.

Ir ļoti svarīgi nodrošināt pietiekami daudz vietas visu mazo priekšmetu uzglabāšanai, jo labi iekārtotas un organizētas telpas palīdz mums justies mierīgākiem un līdzsvarotākiem.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Parasti vannasistabas telpas ir mazas, un tieši uzglabāšanas risinājumu trūkums rada juceklīgu un nesakārtotu izskatu. Priekšmeti nereti tiek izvietoti uz visām virsmām, un jau tā mazā telpa izskatās vēl pieblīvētāka. Tāpēc svarīga loma pirms mēbeļu uzstādīšanas ir atbilstoša mēbeļu risinājumu izplānošana, pietiekami daudz vietas atvēlot arī mantu uzglabāšanai.

“Lai mazā telpa tiktu maksimāli izmantota, jau pašā sākumā ir svarīgi zināt, kādas būs mēbeles un kur tās tiks izvietotas.

To var viegli izdarīt, izmantojot IKEA tiešsaistes plānotāju, kas pieejams bez maksas un ļauj izplānot vannasistabu pilnīgi no nulles un pielāgotu individuālai telpai, izmēģināt dažādas kombinācijas un stilus 2D vai 3D formātā, novērtēt tās kopējo izskatu un ērtības,” stāsta dizainers.

Šajā procesā viņš ierosina maksimāli izmantot telpas sienas, pie tām izvietojot skapīšus.

“Neaizmirsti brīvo vietu zem izlietnes – novieto tur skapīti ar atvilktnēm, lai nodrošinātu, ka ikdienā nepieciešamās lietas ir ērti pa rokai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Skapīši virs tualetes poda un veļasmašīnas var lieliski noderēt tīrīšanas piederumu, sadzīves ķīmijas, dvieļu vai tualetes papīra uzglabāšanai,” stāsta IKEA interjera dizainers. Ja vannasistaba ir patiešām kompakta, labāk virs izlietnes izvēlēties spoguli ar skapīti, nevis tikai spoguli.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Turklāt ieteicams izvēlēties spoguli, kuram ir lielāks izmērs vai vismaz tāds pats platums kā izlietnes skapītim, lai radītu plašāku telpas izskatu,” iesaka interjera dizainers.

Vannasistaba ir tā mājokļa telpa, kurā nav pārāk daudz vietas mantu uzglabāšanai, tāpēc, atbrīvojoties no maziem, nevajadzīgiem priekšmetiem, telpa izskatīsies sakoptāka un lielāka.

Dizainers iesaka neatstāt neizmantotas šaurās vietas – izmanto stūra plauktu vai šaurus ratiņus (piemēram, VESKEN plauktu moduli, kura cena ir, tikai sākot no 9 eiro), lai radītu papildu vietu mantu glabāšanai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tāpat vari izvietot pietiekami daudz āķu, lai visi ģimenes locekļi varētu izvietot savus dvieļus. Izmanto dušas plauktus, mantas uzglabā kastēs un grozos.

Liela nozīme arī maziem aksesuāriem un apgaismojumam

Tad, kad telpa ir izplānota, pienācis laiks ar detaļām piešķirt telpai personību. Interjera dizainers iesaka pieturēties pie viena stila, krāsām un rakstiem. Rokturi, āķi, dvieļi, vannas paklājiņi un citi aksesuāri ir daļa no dizaina un veido telpas kopējo izskatu. Pēc interjera dizainera domām, arī ar šīm mazajām lietām, ja tās ir savstarpēji saskaņotas, var pat efektīvi un par pieņemamu cenu atsvaidzināt veco vannasistabu.

“Ieteiktu izvēlēties āķus un izlietnes piederumus (ziepju trauku, zobu birstes turētāju) un tualetes birsti ar atkritumu tvertni, kas ir pieskaņoti galvenajiem vannasistabas piederumiem.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Ja vannasistabā ir hromēts krāns un dušas klausule, izmanto atbilstošus piederumus, lai izvairītos no pārāk daudz dažādu metālu un krāsu sajaukuma. Vai arī otrādi – ja visa vannasistaba ir ieturēta minimālisma stilā un balta, vari izvēlēties visus elementus melnā krāsā. Svarīga loma ir arī tekstilizstrādājumiem un dušas aizkariem – izvēlies saskaņotus tekstilizstrādājumus visai ģimenei. Pat ja tie ir dažādās krāsās, katrs ģimenes loceklis viegli atpazīs savu dvieli, un tie piešķirs telpai sakārtotāku izskatu,” iesaka IKEA interjera dizainers.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tāpat kā jebkurā citā mājas zonā, arī vannasistabā mājīgumu var viegli palīdzēt radīt apgaismojums. Līdzīgi kā vispārējā gaisma, funkcionāla gaisma, kas ir omulīga, ir svarīga un var radīt relaksējošu sajūtu ikdienas rituālu laikā, kad īpaša uzmanība un rūpes ir jāpievērš sev.

Saņem IKEA speciālistu profesionālu palīdzību

Pavasarī Liepājā tiks atvērta plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tā būs Latvijā pirmā neliela formāta klientu apkalpošanas vieta.

  • IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta tiek veidota, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot IKEA labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabas mēbeles u.c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, individuālus IKEA speciālistu plānošanas pakalpojumus klātienē un šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās veidot mēbeļu plānojumus pašrocīgi vai ar IKEA darbinieku palīdzību.
  • Plānošanas un preču pasūtīšanas vietā klienti varēs tuvu savai dzīvesvietai ērti pasūtīt un saņemt IKEA tiešsaistes veikala pasūtījumus. Pilns IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, un daļa preču būs pieejamas uzreiz.
  • IKEA Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus IKEA sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanas, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u.c.
  • Pircēji varēs uz vietas apskatīt populārākos telpu iekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabai, ēdamistabai vai viesistabai paredzētas uzglabāšanas mēbeles.
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu