Norāde par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietās būs jānodrošina tikai rakstveidā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 29. februārī, otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Iecerēts, ka mazumtirdzniecības uzņēmumiem būs iespējas izvēlēties, kā tirdzniecības vietā norādīt informāciju par pārtikas produkta ražošanas valsti - ar karoga simbolu vai rakstveidā.

Regulējums neizslēdz iespēju tirgotājiem norādīt produkta ražotājvalsti ar karoga simbolu un rakstveidā, iepriekš Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē skaidroja Juridiskais birojs.

Savukārt informācija par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā būs jānorāda tikai rakstveidā. Deputāti to pamatoja ar vēlmi nepopularizēt agresorvalstis ar minēto valstu karogiem.

Pēc Zemkopības ministrijas sagatavotās definīcijas pārtikas ražošanas valsts ir valsts, kurā pārtika ir iegūta, vai valsts, kurā ar produktu ir īstenotas darbības, kas būtiski maina sākotnējo produktu.

Iecerēts, ka tirgotāji informāciju par pārtikas ražošanas valsti norādīs atbilstoši pārtikas produkta marķējumā vai pavaddokumentos pieejamajai informācijai. Gadījumā, ja šāda informācija nav pieejama, pārtikas ražošanas valsti nenorādīs.

Par informācijas par pārtikas produkta ražotājvalsts nenorādīšanu plāno piemērot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 250 eiro, bet juridiskajai personai - līdz 1000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu