Četri vērtīgi padomi, kas jāņem vērā, iekārtojot īres dzīvokli (1)

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Labiekārtot īres dzīvokli nav gluži tas pats, kas aprīkot dzīvokli, kurā grasies dzīvot pats. Gan īstermiņa, gan ilgtermiņa īres dzīvoklim ir jābūt pietiekami pielāgojamam, viegli kopjamam un neitrāli iekārtotam. IKEA Biznesa klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja sniedz vērtīgus padomus uzņēmumiem, kas izīrē dzīvokļus.

Drīz – pavasarī – Liepājā, Ezermalas ielā, tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tur pircēji varēs iedvesmoties un ar IKEA speciālistu palīdzību plānot individuāli pielāgotus telpu labiekārtošanas risinājumus, kā arī uzreiz tos pasūtīt. IKEA ir daudz piedāvājumu dažādām uzņēmējdarbības vajadzībām: no precēm birojiem un uzņēmumu telpām līdz precēm dzīvojamām ēkām, viesnīcām un restorāniem, un tas attiecas ne tikai uz mēbelēm un aksesuāriem, bet arī uz specializētu komandu, kas sadarbojas ar uzņēmumiem un izstrādā interjera dizaina projektus.

Parasti pirms dzīvokļa labiekārtošanas īpašnieki nezina, kādi īrnieki dzīvoklī apmetīsies. Tāpēc IKEA Biznesa klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Baiba Auziņa iesaka:

pirms ķeries pie lietas, paturi prātā, ka īres dzīvoklis īsti nav vieta, kur pilnībā izpaust savu stilu. Īrnieki var mainīties, tāpēc labi dizaina risinājumi ir daudzfunkcionāli, pielāgojami, parocīgi un piemēroti dažādām vajadzībām.

Viņa arī piebilst, ka izvēlēto labiekārtošanas risinājumu izturība varētu aiztaupīt galvassāpes: jo izturīgāki risinājumi, jo mazāk izmaiņu un labošanas tiem būs nepieciešams.

Ieteikumi īres dzīvokļa iekārtošanai

IKEA pārstāve sniedz skaidrus un vienkāršus padomus par to, kas jāpatur prātā, lai, iekārtojot īres dzīvokli, tas būtu pievilcīgs daudziem īrniekiem, kuriem ir dažādas gaumes un atšķirīgas dzīves situācijas.

Izvēlies neitrālas krāsas. Neitrālas krāsas interjeram parasti ir piemērotākas ilgāku periodu nekā tās, kas tobrīd ir modē un pēc dažiem gadiem var izskatīties vecmodīgas. Turklāt tās ir vieglāk pieskaņot mēbelēm, kas laika gaitā var būt jāmaina vai jāatjauno. Pieņemot šādu lēmumu, nepieciešamības gadījumā būs vieglāk un lētāk mainīt telpas iekārtojumu.

“Neuztraucies, ka interjers var izskatīties garlaicīgs, ja tā galvenie elementi ir neitrālās krāsās.

Foto: Publicitātes foto

Ar interjera priekšmetiem un tekstilu telpas iekārtojumu var padarīt dzīvīgāku un pat atspoguļot jaunākās tendences. Turklāt tos viegli un par pieņemamu cenu var aizstāt ar citiem, tā mainot visu kopējo tēlu. Izvēlies saskaņotu krāsu spilvenus, aizkarus, paklājus, lampas un vāzes, lai radītu vēlamo iespaidu vai bez lielām pūlēm atsvaidzinātu īres dzīvokļa iekārtojumu,” saka B. Auziņa.

Foto: Publicitātes foto

Izvēlies kvalitāti, nevis kvantitāti. Lai gan dažkārt var šķist citādi, B. Auziņa iesaka, izvēloties materiālus un galvenās mēbeles īres dzīvoklim, priekšroku dot kvalitātei, nevis kvantitātei. Viņa uzskata, ka

kvalitatīvi risinājumi kalpo ilgāk un tie retāk ir jāuzlabo vai jāatjauno, tāpēc tā ilgtermiņā varētu pat ietaupīt.

Foto: Publicitātes foto

Pārbaudi arī garantijas termiņu, īpaši, ja runa ir par dzīvokli īstermiņa īrei un tā iemītnieki bieži mainās. Piemēram, vairumam IKEA virtuvju ir 25 gadu garantija un noteiktām darbistabas mēbelēm, dīvāniem, krēsliem utt. – 10 gadu garantija.

Izvēlies viegli kopjamas mēbeles. Viens no galvenajiem ieteikumiem mēbeļu izvēlē papildu kvalitātei – izraudzīties viegli kopjamas mēbeles. Runājot par virtuvi, jāatzīst, ka labākās darba virsmas ir tās, kas noturīgas pret skrāpējumiem, savukārt praktiskākās fasādes ir tās, kas viegli tīrāmas.

“Ir pieejamas mīkstās mēbeles ar maināmiem un mazgājamiem pārvalkiem. Dažiem IKEA dīvāniem var pat mainīt atsevišķas daļas, piemēram, roku balstus, dīvāna spilvenus u. c.

Tādējādi dīvānu var atjaunot un labot, kā arī pagarināt tā kalpošanas laiku, ietaupot izmaksas. Kvalitātei ir liela nozīme arī attiecībā uz sadzīves tehniku – arī to labāk izvēlēties viegli kopjamu. Labs piemērs ir cepeškrāsns ar pašattīrīšanās funkciju, kas to padara viegli kopjamu un neļauj gadu gaitā tajā iesūkties taukiem un ēdiena atliekām,” skaidro B. Auziņa.

Foto: Publicitātes foto

Izvēlies funkcionālus un daudzfunkcionālus risinājumus. Izīrētā dzīvokļa interjeram jābūt pielāgojamam un jāparedz iespēja ieviest izmaiņas. Gan ilgtermiņa, gan īstermiņa īrnieki mainās. Tāpēc

dzīvoklim jābūt pielāgojamam un tādam, kas atbilstu ikvienam iemītniekam neatkarīgi no ģimenes stāvokļa un vajadzībām. Daudzfunkcionālas mēbeles šādā gadījumā ir neaizstājamas.

Kā piemēru var minēt izvelkamos virtuves galdus un kafijas galdiņus, kas pēc izmēra pielāgojami ģimenes lielumam un taupa vietu. Labs piemērs ir arī vajadzības gadījumā pagarināmi moduļu dīvāni vai viesistabā dīvāna vietā novietots guļamdīvāns un, tā kā daudzi strādā mājās – pielāgojama izmēra darba galds. Lielākajai daļai no tiem IKEA pat piedāvā 10 gadu garantiju.

Bezmaksas interjera dizains uzņēmumiem

Uzņēmumi vai dzīvokļu izīrētāji IKEA var atrast estētiskus un funkcionālus interjera risinājumus. Dizaineri sagatavos interjera dizaina projektu, palīdzēs izvēlēties piemērotākās mēbeles un īstenos projektu vajadzīgajās telpās: dzīvokļos, birojos, nelielos veikalos, kafejnīcās, viesnīcās un citur. Ja klients piedāvāto projektu nolemj īstenot un iegādāties vismaz 70 % IKEA mēbeļu un aksesuāru, interjera dizaina pakalpojumi ir bez maksas. Vairāk informācijas uzņēmumiem atradīsi šeit.

Saņem IKEA speciālistu profesionālu palīdzību

Pavasarī Liepājā tiks atvērta plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tā būs Latvijā pirmā nelielā klientu apkalpošanas vieta.

IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta tiek veidota, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot IKEA labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabas mēbeles u. c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, IKEA speciālistu sniegtus klātienes individuālās plānošanas pakalpojumus un šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās plānot kopā ar IKEA darbinieku palīdzību.

Plānošanas un preču pasūtīšanas vietā varēs tuvu dzīvesvietai ērti pasūtīt un saņemt IKEA tiešsaistes veikala pasūtījumus. Pilns IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, un daļa preču būs pieejamas uzreiz.

IKEA Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus IKEA sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanu, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u. c.

IKEA klientu apkalpošanas vieta Liepājā sniegs arī iedvesmu – apmeklētāji varēs klātienē apskatīt un izmēģināt būtiskākos risinājumus dažādām vajadzībām – piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannas istabas mēbeles un mantu uzglabāšanas sistēmas ēdamistabai un dzīvojamajai istabai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu