Kā atsvaidzināt dzīvojamās istabas interjeru, neveicot remontu

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šaurība, pārāk maz vietas mantām, trūkst gaismas… Cik gan bieži nākas ar to saskarties dzīvojamajā istabā, kam jāpielāgojas visu ģimenes locekļu vajadzībām! Turklāt, domājot par pārmaiņām, mēdz nolaisties rokas, jo nezinām, ar ko sākt. IKEA interjera dizainers iesaka, kā iedvest dzīvojamās istabas interjerā jaunu dzīvību, neveicot lielu remontu.

Pavasarī IKEA atklās plānošanas un preču pasūtīšanas vietu Liepājā, Ezermalas ielā. Tur pircēji varēs iedvesmoties un gūt zināšanas par mājokļa labiekārtošanu, ar IKEA speciālistu palīdzību plānot individuālus mantu glabāšanas un citus mājokļa labiekārtošanas risinājumus, kā arī uzreiz tos pasūtīt. Savukārt

jau tagad savu ideālo mantu glabāšanas kombināciju dzīvojamajai istabai var sākt veidot, izmantojot IKEA tiešsaistes plānotājus.

Atsvaidzinot esošo interjeru vai iekārtojot istabu no jauna, IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus iesaka vispirms apdomāt telpas funkcijas un sadalīt to zonās. “Parasti dzīvojamajā istabā ir vajadzīga vieta atpūtai, darbam un mantu glabāšanai. Šādā daudzfunkcionālā telpā ir svarīgi, lai tā būtu tīra, kārtīga, mājīga un relaksējoša,” stāsta D. Rimkus.

Foto: Publicitātes foto

Pietiekami daudz vietas mantām

Ja interjers ir veidots pasen, iespējams, lielākās pārmaiņas varēs panākt, nomainot tumšās, masīvās mēbeles pret funkcionālākiem un kompaktākiem risinājumiem. Mantu glabāšanai dzīvojamajā istabā interjera dizainers iesaka BESTÅ sistēmu ar dažāda izmēra un dziļuma skapjiem.

Foto: Publicitātes foto

“BESTÅ ir moduļu sistēma mantu glabāšanai, kas ir radīta, īpaši piedomājot par to, lai mēbeles varētu pielāgot dažādām telpām un vajadzībām. Daļas var dažādi kombinēt, pieskaņojot pārējam interjeram. Kolekcijā ir TV galdiņi un citas mēbeles, kur būs daudz vietas mantām, un ir iespējams izvēlēties jau gatavu kombināciju vai izveidot pašam savu. BESTÅ var izvēlēties dažādas krāsas un apdares, tāpēc katrs var atrast īsto. Mēbeles var likt uz grīdas vai stiprināt pie sienas, ietaupot vietu un maksimāli izmantojot sienas augstumu,” iesaka dizainers.

Viens dīvāns visai ģimenei

IKEA pētījumā “Dzīve mājās” secināts, ka viena no cilvēku svarīgākajām vajadzībām mājās ir iespēja atpūsties. Daudzi no mums labi zina, kādi kašķi var izcelties brīdī, kad viens ģimenes loceklis vēlas mierīgi atgulties un palasīt, otrs labprātāk ērti apsēstos un paskatītos planšetdatorā, bet trešais ir noskaņots rotaļām. Interjera dizainers uzsver, ka vismaz par dīvānu nebūtu jāstrīdas – ar to var pietikt visai ģimenei.

“Ja vēlies panākt, lai dzīvojamajā istabā paliktu iespējami daudz vietas un tai pašā laikā ģimenei būtu iespēja ērti pavadīt laiku kopā vai atsevišķi, lielisks risinājums ir moduļu dīvāns (VIMLE, JÄTTEBO, SÖDERHAMN, GRÖNLID).

Foto: Publicitātes foto

Šādus dīvānus var pielāgot dažādām vajadzībām, un tie var savureiz noderēt arī kā zviļņi vai pat gulta kādam viesim. Katrs var atrast kādu stūrīti sev, bet dzīvojamā istaba nebūs pieblīvēta ar vairākām atsevišķām mēbelēm,” iesaka D. Rimkus.

Ērta darba vieta dzīvojamajā istabā

Mūsdienās daudzi strādā daļēji attālināti, tāpēc mājās nākas atrast vietu arī darbam. Svarīgi, lai šī vieta būtu ērta un pieskaņota pārējam interjeram.

“Darba stūrītis dzīvojamajā istabā var glīti iekļauties interjerā, ja rakstāmgalds un krēsls ir tam pieskaņoti, bet darba piederumus ir iespēja paslēpt skapīšos vai atvilktnēs.

Foto: Publicitātes foto

Arī sienu virs rakstāmgalda var izmantot mantu glabāšanai, pieliekot pie tās, piemēram, magnētisku tāfeli un pāris plauktus,” stāsta dizainers.

Mājīgākai noskaņai – apgaismojums un interjera priekšmeti

Kad dzīvojamās istabas zonējums ir skaidrs un katrai zonai ir izvēlētas īstās mēbeles, ir laiks padomāt par mājīgumu. Te vislielākā loma ir apgaismojumam un tekstilam.

Interjera dizainers uzsver, ka plašā telpā parasti nepietiek ar vienu griestu lampu.

“Mājīgāku noskaņu rada lampas, kas dod klusinātu apgaismojumu. Var izmantot stāvlampu lasīšanai, galda lampu darbam un iebūvētu apgaismojumu – skapīšiem,” iesaka D. Rimkus.

Foto: Publicitātes foto

Svarīgs mājīguma elements ir arī tekstils – paklāji, aizkari un spilveni. Turklāt ar tekstilu var, daudz netērējoties, viegli atsvaidzināt interjeru. Ja telpa ir maza vai šaura, pie sienas var likt spoguļus, kas vizuāli padarīs telpu plašāku un gaišāku.

Drīzumā Liepājā tiks atvērta IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta

Pavasarī Liepājā tiks atvērta plānošanas un preču pasūtīšanas vieta. Tā būs Latvijā pirmā nelielā klientu apkalpošanas vieta.

IKEA plānošanas un preču pasūtīšanas vieta tiek veidota, lai klientiem palīdzētu plānot telpu iekārtojumu, izmantojot IKEA labiekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannasistabas mēbeles u. c. Klientiem būs iespēja saņemt iepriekš pieteiktus, individuālus IKEA speciālistu plānošanas pakalpojumus klātienē un šim nolūkam īpaši atvēlētās zonās veidot mēbeļu plānojumus pašrocīgi vai ar IKEA darbinieku palīdzību.

Plānošanas un preču pasūtīšanas vietā varēs tuvu dzīvesvietai ērti pasūtīt un saņemt IKEA tiešsaistes veikala pasūtījumus. Pilns IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsts būs pieejams, iepērkoties tiešsaistē, un daļa preču būs pieejamas uzreiz.

IKEA Liepājā būs iespēja saņemt arī pārējos pakalpojumus, kurus IKEA sniedz Latvijā, piemēram, mērīšanu, montāžas, mēbeļu uzstādīšanas pakalpojumus u. c.

Pircēji varēs apskatīt un aptaustīt populārākos telpu iekārtošanas risinājumus, piemēram, virtuves iekārtas, skapjus, vannas istabai, ēdamistabai vai viesistabai paredzētas uzglabāšanas mēbeles.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu