Klix lietotāju skaits teju dubultojies; lielāks dalīto maksājumu pieprasījums medicīnas iestādēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā gadā par 92 % audzis bankas Citadele tiešsaistes maksājumu sistēmas Klix lietotāju skaits, savukārt izsniegto aizdevumu apjoms palielinājies gandrīz sešas reizes, liecina Klix apkopotā informācija.

Salīdzinājumā ar 2022. gadu pērn Klix ieviesušo tirgotāju loks ievērojami paplašinājies, apvienojot 1012 komersantus Baltijas valstīs. Klix partneru vidū izteikti populāri tiešsaistes un dalītie maksājumi kļuvuši dažāda veida ārstniecības iestādēs.

“Paralēli tādām ierasti populārajām preču grupām kā elektronika un mēbeles pēdējā gada laikā izteikta tendence nodrošināt apmaksu pa daļām vērojama uzņēmumos, kuri sniedz medicīnas pakalpojumus. To ir veicinājis iedzīvotāju paradums izmantot ērtākus maksājumu risinājumus, un dalītie maksājumi ir lielisks veids, kā ārstniecības iestādēm padarīt savus pakalpojumus daudz pieejamākus, ļaujot veiksmīgāk konkurēt par klientu piesaisti. Turklāt apmaksa pa daļām nodrošina iespēju neatlikt tādus pakalpojumus, kas ir salīdzinoši dārgi, bet ļoti nepieciešami, lai rūpētos par savu veselību," norāda Eduards Timofejevs, Klix produkta vadītājs.

Līdz ar pieaugošo Klix partneru skaitu kāpis arī Klix maksājumu sistēmā veikto transakciju skaits. Pērn tas palielinājies vairāk nekā uz pusi jeb par 59 %. Tāpat par 64 % pieaudzis transakcijās iztērēto līdzekļu apjoms.

Klix ir bankas Citadele paspārnē radīts universāls tiešsaistes maksājumu pieņemšanas risinājums, kas tirgū pieejams kopš 2020. gada un nodrošina e-maksājumu infrastruktūru tirgotājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Nepilnu divu gadu laikā Klix partneru skaits ir sasniedzis vairāk nekā 1000 e-komercijas tirgotājus visā Baltijā. Klientu lokā ir gan elektronikas preču un mēbeļu tirgotāji, gan arī dažādu pakalpojumu sniedzēji, kā airBaltic, Mobilly, Jahonts, Pasažieru Vilciens, RD Electronics, Tet, K Senukai, 1a.lv, Mēness aptieka, Sony Center, MySport, Dermatoloģijas klīnika, Baltijas vēnu klīnika, Anti Aging institute, 4. Dimensija un daudzi citi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu