Izsludināts konkurss divu Stradiņa slimnīcas vēsturisko ēku projektēšanai un būvniecībai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija.
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas teritorija. Foto: Zane Bitere/LETA

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) izsludinājusi atklātu konkursu vēsturisko ēku - 24. un 25.korpusa -inženierkomunikāciju un savienojuma tuneļa būvprojekta izstrādei, būvniecībai un autoruzraudzībai projektēšanai, pavēstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Kļaviņa.

Plānots, ka ēku projektēšanas un būvniecības rezultātā pacientiem tiks nodrošinātas visaptverošas ārstēšanas iespējas vienas ārstniecības iestādes robežās. Slimnīca aicina pretendentus iesniegt piedāvājumu līdz 2024.gada 9.aprīlim.

PSKUS valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis stāsta, ka, pārbūvējot un atjaunojot 24.korpusu, plānots attīstīt paliatīvās aprūpes saņemšanas iespējas, ārstniecības pakalpojumus pacientiem ar hroniskām saslimšanām, kā arī geriatrijas pakalpojumus - senioru aprūpi un ārstēšanu.

Savukārt 25.korpusā plānots attīstīt rehabilitācijas pakalpojumus ambulatorajiem, dienas stacionāra un stacionārajiem pacientiem. Šīs ēkas pārbūve un atjaunošana radīs iespēju izveidot īpašu Sāpju medicīnas centru, iekļaujot sāpju medicīnu kā būtisku integrētās veselības aprūpes posmu, kas uzlabos pacientu dzīves kvalitāti un mazinās komplikāciju riskus, norāda Vidzis.

Paredzēts, ka visas telpas tiks funkcionāli pārplānotas un būtiski uzlabos to stāvokli atbilstoši epidemioloģiskajām un vides pieejamības prasībām. Tiks nodalīta ambulatorā un stacionārā pacientu plūsma, kā arī mazināti inficēšanās riski.

Ieguldījumi tiek finansēti ar Atveseļošanas fonda atbalstu 30 614 244 eiro apmērā. Atveseļošanas fonds ir jauna Eiropas Komisijas budžeta programma, kas izveidota papildus 2021. - 2027.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības daudzgadu budžetam. Atveseļošanas fonda mērķis ir mazināt Covid-19 krīzes radīto sociālo un ekonomisko ietekmi ilgtermiņā, kā arī atbalstīt reformas un investīcijas, kas saistītas ar ES dalībvalstu pāreju uz zaļo un digitālo ekonomiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu