"Food Union" atteiksies no sprostos dētām olām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: r.classen/Shutterstock

Latvijā vadošai piena pārstrādes un saldējuma ražotājs "Food Union" iekļāvis savā Ilgtspējas stratēģijā atteikšanos no sprostos dētām olām līdz 2025. gada beigām. Lai arī olu kā izejvielas izmantošana "Food Union" produkcijas ražošanā ieņem pavisam nelielu apjomu, tomēr izvērtējot riskus un ieguvumus, kādus sniegtu pāriešana uz ārpus sprostiem dētu olu un olu produktu izmantošana, un konsultējoties ar "Dzīvnieku brīvība" pārstāvjiem, "Food Union" pieņēmis lēmumu šo mainīt pēc iespējas ātrāk, informē uzņēmums. 

“Food Union” ikdienā ražo 400 dažādus piena produktus un saldējumus vairāk nekā desmit iemīļotiem pārtikas zīmoliem. Šobrīd svaigas olas nelielā apmērā tiek iepirktas un izmantotas viena siera produkta ražošanā, savukārt olu pulveri iepērkam sešu pankūku produktu ražošanā, kas norit atbilstoši stringrajiem BRC un HACCAP starptautiskajiem standartiem.

Pēc sarunām ar piegādātājiem, pankūku produktiem plāns ir pāriet uz ārpus sprostiem dētām olām pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2024. gada beigām. Savukārt, siera produktam, šobrīd risinājums tiek meklēts un plāns ir pāriet uz ārpus sprostiem dētām olām ne vēlāk kā līdz 2025. gada beigām.

"Food Union" izstrādātā Ilgtspējas stratēģija aptver darbu trīs pamatvirzienos, kas ir definēti un balstīti ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķos: 1) Uzlabot labsajūtu jeb mērķtiecīgi un regulāri pilnveidot produktu, izstrādājot jaunus un veselīgākus produktus; 2) Samazināt ietekmi uz vidi jeb efektivizēt ražošanu un optimizēt ražošanas procesā izmantotās izejvielas un radītos pārpalikumus; 3) Stiprināt godīgu sociālo sistēmu jeb uzlabot sociālos apstākļos caur caurspīdīgu un godīgu sadarbību visā vērtības radīšanas ķēdē. Atteikšanā no sprostos dētām olām pievienota "Food Union" otrā pamatvirziena uzdevumos šim un nākamajam gadam.

"Food Union" konsolidētais apgrozījums 2022.gadā pieauga par 14,5% un bija 127,8 miljoni eiro, vienlaikus koncerns cieta zaudējumus 4,3 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu pirms tam.

Uzņēmumu grupā ir Latvijas "Valmieras piens" un "Rīgas piena kombināts", kas 2020.gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", tāpat grupā ir saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux"."Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu