Strīds par slimības lapām: ministrs norāda, ka iespējams rast kompromisu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Darba nespējas lapu jautājumā pastāv iespēja panākt kompromisu starp darba devējiem, ņēmējiem un valsti, norādīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Darba devēju organizāciju rosinātais jautājums par izmaiņām līdzšinējā darba nespējas lapu apmaksas kārtībā skatīts Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Konkurētspējas un ilgtspējas apakšpadomē. Pret izmaiņām darba nespējas lapu kārtībā iepriekš kategoriski iebildusi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Sanāksmes gaitā tika panākta vienošanās, ka sarunas šajā formātā jāturpina, meklējot visām pusēm pieņemamu risinājumu.

Valainis pēc sēdes atzina, ka jautājuma risināšanā ir sperts liels solis uz priekšu, jo visas iesaistītās puses ir atzinušas, ka problēma pastāv.

Pēc ekonomikas ministra domām, svarīgs elements turpmākajās diskusijās ir arī izpratnes panākšana par to, kāda ir reālā situācija darba nespējas lapu izņemšanā, cik pamatoti tās tiek izsniegtas, un vai esošie kontroles mehānismi ir pietiekami. Tādēļ turpmākajās sarunās svarīga būs arī Veselības ministrijas iesaiste.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu