Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kopš gada sākuma nedaudz pieaugušas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena martā pieaugusi par 0,1%, bet kopš 2024.gada sākuma tās augušas par 0,2%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Martā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 850 eiro par kvadrātmetru. Cena bija par vidēji 48% zemāka nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Savukārt, salīdzinot ar 2023.gada sākumu, cena sarukusi par 7%.

Pārskatā teikts, ka 2024.gada sākumā sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī un martā konstatētas nelielas pozitīvas cenu svārstības, tomēr kopumā šogad cenas vērtējamas kā stabilas. Lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem otro mēnesi pēc kārtas dzīvokļu cenas nedaudz palielinās.

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024.gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Tomēr cenu izmaiņas pirmajā ceturksnī bija nelielas un nepārsniedza 0,6%. Lielākais cenu samazinājums kopš pagājušā gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī - par 0,4%. Savukārt Imantā šogad konstatēts vislielākais cenu pieaugums - par 0,6%. Ziepniekkalnā un Pļavniekos pirmajā ceturksnī cenu izmaiņas netika konstatētas.

Martā sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena divistabu dzīvokļiem palielinājās par 0,1%, bet trīsistabu dzīvokļiem - par 0,4%. Turpretī vienistabas un četristabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena martā saglabājās bez izmaiņām.

Martā būtiskākais cenu pieaugums novērots Juglā, Imantā un Zolitūdē, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,3%. Atsevišķos mikrorajonos - Pļavniekos un Ķengaragā - novērots cenu samazinājums. Tāpat arī dažos mikrorajonos cenu izmaiņas martā nav novērotas vispār.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas martā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena bija 1066 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena martā bija Bolderājā - 647 eiro par kvadrātmetru, kas martā nedaudz pieauga.

Martā dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 eiro līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 eiro līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 28 000 eiro līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu