Mediācijas process starp «ss.lv» un VID ir noslēdzies; viedokļu atšķirības saglabājas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mediācijas process starp Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un sludinājumu portālu «ss.lv» ir veiksmīgi noslēdzies, tomēr par atsevišķiem jautājumiem joprojām saglabājas viedokļu atšķirības, kas turpmāk tiks risinātas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, informēja zvērinātu advokātu birojs «PricewaterhouseCoopers Legal» («PwC Legal»).

Panāktā vienošanās paredz portāla «ss.lv» lietotāja SIA «Internet» saimnieciskās darbības atjaunošanu, atjaunojot arī domēna vārda «ss.lv» lietošanu. Līdztekus atcelti arī pārējie saimniecisko darbību ierobežojušie lēmumi, piemēram, tiek atsaukti rīkojumi par norēķinu operāciju apturēšanu vairākiem SIA «Internet» bankas kontiem.

«PwC Legal» vadošais partneris Jānis Lagzdiņš norādīja, ka šis ir labs rezultāts un aizsākums mediācijas procesiem Latvijā. Lagzdiņš uzsvēra, ka ir iespējams panākt risinājumu, ja valsts iestādes un uzņēmēji ir gatavi sadarboties.

«Protams, procesā laikā esam novērojuši, ka ir nepieciešami arī vairāki uzlabojumi tiesiskajā regulējumā. Piemēram, VID vajadzētu piešķirt tiesības slēgt mediācijas līgumu ar uzņēmējiem, kā arī jānosaka robežas un labās prakses standarti, kā risināt līdzīgas situācijas turpmāk. Tāpat nepieciešams pilnveidot regulējumu, kas attiecas uz datu aizsardzību un interneta platformu saimniecisko darbību Latvijā. Kopumā esam ļoti gandarīti par procesā sasniegto un vēlamies pateikties SIA Internet un VID konstruktīvo darbu šajā mediācijas procesā,» sacīja Lagzdiņš.

Sludinājumu portāls «ss.lv» jau ir nodevis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā daļu pieprasītās informācijas par portālā ievietotajiem sludinājumiem, kā arī uzņēmums ir rakstiski paudis apņemšanos arī turpmāk sadarboties ar VID un sniegt tam nepieciešamo informāciju, aģentūru LETA informēja VID. Ņemot vērā ar komersantu panākto vienošanos par sadarbību, VID 23.augustā ir pieņēmis lēmumu atjaunot SIA «Internet» saimniecisko darbību, līdz ar to arī domēnu «ss.lv».

«Līdz ar saimnieciskās darbības atjaunošanu tiek atjaunota arī citu uzņēmumam piederošo domēna vārdu darbība. Lēmums par saimnieciskās darbības atjaunošanu stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi. VID cer uz turpmāku konstruktīvu sadarbību, kuras ietvaros komersants pildīs rakstveidā pausto apņemšanos,» norādīja VID.

Arī «Internet» valdes loceklis Juris Līnis aģentūru LETA vakar informēja, ka VID ir pieņēmis lēmumu atjaunot sludinājumu portāla «ss.lv» lietotāja «Internet» saimniecisko darbību, atjaunojot arī domēna vārda «ss.lv» lietošanu. Līdztekus atcelti arī pārējie saimniecisko darbību ierobežojušie lēmumi, piemēram, tiek atsaukti rīkojumi par norēķinu operāciju apturēšanu vairākiem «Internet» bankas kontiem.

Kā novēroja LETA, sludinājumu portāla saturs patlaban dublējas gan mājaslapā «ss.lv», gan mājaslapā «ss.com», taču logotipā pagaidām lasāms nosaukums «ss.com».

Kā ziņots, pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds augusta sākumā tika atslēgts. VID bija nolēmis apturēt portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID bija apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā pārsūdzēja VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu