«New Hanza Capital» par 4,6 miljoniem eiro iegādājies loģistikas kompleksu Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

«ABLV Bank» grupas uzņēmums ieguldījumiem komercīpašumos «New Hanza Capital» par 4,6 miljoniem eiro iegādājies loģistikas kompleksu Rīgā, teikts kompānijas paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

«Turpinot uzņēmuma darbības mērķu īstenošanu, «New Hanza Capital» papildinājis tās pārvaldībā esošo īpašumu portfeli ar loģistikas kompleksu Rīgā, kuru veido noliktavu ēkas Maskavas ielā 462 un Maskavas ielā 464A. Īpašums iegādāts izsolē par 4,6 miljoniem eiro, kā arī veikti mazāki papildu ieguldījumi saistīto būvju iegādē,» sacīts paziņojumā.

Loģistikas kompleksa teritorija aizņem 12,55 hektārus un tajā atrodas trīs noliktavu ēkas ar biroju telpām, kuras celtas pēdējo 10 gadu laikā. Šo ēku kopējā iznomājamā platība ir 26 000 kvadrātmetru, bet lielākais nomnieks ir viens no vadošajiem auto nozares uzņēmumiem Baltijas valstīs «Latakko». Teritorijā atrodas arī mazvērtīga apbūve, kuru plānots demontēt, atbrīvojot 7,5 hektāru platību attīstībai. Līdz ar to šobrīd ir sākti vēl vienas 25 000 kvadrātmetru «A» klases noliktavu ēkas projektēšanas darbi.

Līdz šim «New Hanza Capital» portfelī bija arī loģistikas komplekss «Piepilsētas», Ķekavas novadā, kuru kompānija iegādājās 2016.gada nogalē. Šī kompleksa kopējā iznomājamā platība ir 13 360 kvadrātmetru, un šobrīd tas ir pilnībā iznomāts.

«New Hanza Capital» dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir «ABLV Bank». Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, «airBaltic» centrālais birojs lidostā «Rīga», loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. «New Hanza Capital» obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

Pēc aktīvu apmēra «ABLV Bank» 2017.gada septembra beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu