Tramps kritizē Vācijas finansiālo atbalstu Krievijas «Nord Stream 2» projektam

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien kritizēja Vāciju par tās finansiālo atbalstu Krievijai «Nord Stream 2» gāzesvada izbūvē.

Vācijas varas iestādes pagājušonedēļ atļāva Krievijas enerģētikas koncernam «Gazprom» būvēt 9,5 miljardus eiro vērto «Nord Stream 2» gāzesvadu caur Vācijas teritoriālajiem ūdeņiem.

«Vācija pieslēdzas cauruļvadam uz Krieviju, un Vācija grasās maksāt Krievijai miljardiem dolāru par enerģiju,» Baltajā namā paziņoja Tramps.

«Es saku – kas te notiek? Kāpēc Vācija maksā daudz naudas Krievijai, kad tā pievienojas cauruļvadam? Tas nav pareizi,» viņš piebilda.

«Nord Stream 2» būs Baltijas jūrā ieguldīts savienojums, kas nodrošinās dabasgāzes transportēšanu vairāk nekā 1200 kilometru attālumā no gāzes krātuvēm Krievijā līdz klientiem Eiropā.

Paredzēts, ka «Nord Stream 2» divu cauruļvadu sistēma palīdzēs Eiropai nodrošināt gāzes importa vajadzības ar jaudu 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā. Šī projekta īstenošanu paredzēts sākt aprīlī.

Tramps arī kārtējo reizi kritizēja Vāciju par to, ka tā nav izpildījusi NATO izvirzīto mērķi piešķirt aizsardzības izdevumiem 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

«Tātad Vācija maksā 1%,» teica Tramps. «ASV maksā apmēram 4%. ASV maksā .. 80% no NATO izdevumiem. Vai jūs uzskatāt, ka tas ir godīgi?»

Politiķi Vācijas politiskajā spektrā ir apšaubījuši nepieciešamību palielināt aizsardzības izdevumus līdz 2% no IKP un aicinājuši tā vietā palielināt izdevumus ārzemju palīdzībai un miera uzturēšanas misijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu