ASV sankciju dēļ atkāpjas «Rusal» vadītāja un puse direktoru padomes locekļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas alumīnija gigants «Rusal» ceturtdien paziņoja, ka uzņēmuma vadītāja un puse direktoru padomes locekļu atkāpušies no saviem amatiem, lai nodrošinātu, ka kompānija izvairās no ASV noteiktajām sankcijām.

«Rusal» norāda, ka šāda rīcība ir daļa «no grupas vadības pūliņiem aizsargāt uzņēmuma un akcionāru intereses kopš ASV pagājušajā mēnesī noteiktajām sankcijām.»

ASV Finanšu ministrija aprīļa sākumā paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Starp sankcijām pakļautajām personām, kas guvušas labumu no prezidenta Vladimira Putina politikas, ir «Rusal» vadītājs Oļegs Deripaska. Tāpat sankcijas noteiktas arī «Rusal».

ASV valdība gan pavēstīja, ka «Rusal» var izvairīties no šīm sankcijām, ja kompānija pārtrauks attiecības ar Deripasku. Maija beigās Deripaska uzņēmumi «En+», «Rusal» un GAZ tika izņemti no Savienoto Valstu sankciju saraksta, bet pret pašu uzņēmēju sankcijas saglabājušās.

Pēc tam Deripaska paziņoja, ka pārtrauks vadības attiecības ar «Rusal» un holdingkompāniju «En+», kā arī samazinās sev piederoši akciju daļu zem 50%. Šī mēneša sākumā «En+», caur kuru Deripaska kontrolē 48% «Rusal» akciju, pavēstīja, ka viņš ir atkāpies no amata un negrasās iegūt atjaunošanu alumīnija giganta padomē.

Ceturtdien «Rusal» informēja, ka no amata atkāpusies kompānijas vadītāja Aleksandra Bouriko, kā arī puse no direktoru padomes locekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu