Zviedrija aizliedz bēru ceremoniju tiešraides internetā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Tim Brown Architects

Stokholmas lēņa pārvalde aizliegusi Stokholmas kapu pārvaldei rīkot plānotās bēru ceremoniju tiešraides internetā, atsaucoties uz noteikumiem, kas ierobežo novērošanas kameru izvietošanu baznīcās un lūgšanu namos, raksta avīzes "Dagens Nyheter" ziņu portāls "dn.se".

Kā informē portāls, kapu pārvalde bija iecerējusi kapsētas "Skogskyrkogarden" (zviedriski nozīmē "Meža kapi") kapelā uzstādīt kameru, lai varētu rīkot bēru ceremoniju tiešraides internetā piederīgajiem un tuviniekiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar fiziski atrasties kapos.

Lēņa pārvalde aizliegumu pamato ar faktu, ka kapu pārvalde bija iecerējusi pārraides veikt no fiksētas kameras, kas vērsta pret kapelas altāri un vietu, kur parasti noliek zārku. Šāds izkārtojums uzskatāms par līdzvērtīgu novērošanas kameras uzlikšanai, kas ir aizliegta lūgšanu namos, izņemot ārkārtas gadījumos, ja ir nopietnas bažas par zagļu vai vandaļu ierašanos, skaidro "dn.se."

Portāls raksta, ka bēru ceremonijas pārraide internetā ar rokās turamu kameru nav aizliegta. Savukārt kapu pārvalde uzskata, ka apstāklis, vai kamera ir fiksēta vai kustināma, ir nebūtisks, un apsver pārsūdzēt pārvaldes iestādes lēmumu.

Stokholmas "Skogskyrkogarden" kapos arī bieži notiek Stokholmas apkaimē dzīvojošo pēckara trimdas latviešu kopienas locekļu apbedīšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu