Hotmail aizliegs "parastās" paroles

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Ron Bennetts

Tehnoloģiju giganta Microsoft uzturētais e-pasta pakalpojums Hotmail tiks papildināts ar vairākām funkcijām, kuru mērķis ir paaugstināt vispārējo drošības līmeni.

Viena no tām ir iespēja lietotājiem pašiem paziņot, ka kādam no viņu draugu loka ir uzlauzta e-pasta kastīte un no tās tiek izsūtīts surogātpasts vai veikti pikšķerēšanas (phishing) mēģinājumi, raksta winrumors.com. Tā kā pats uzlauztās kastītes saimnieks bieži vien kibernoziedzinieku darbības pamana tikai pēc kāda laika, paziņot par uzlaušanas faktu varēs surogātpasta saņēmēji, izvēlnē "Mark as" jeb "Atzīmēt kā" izvēloties pozīciju "My friend’s been hacked!" (Mans draugs ir uzlauzts!).

Līdzko tas būs paveikts, Microsoft drošības caurumu noteikšanas sistēma saņems ziņu un, salīdzinot to ar citiem datiem no uzbrukumu atklāšanas programmatūras, noteiks, vai tiešām e-pasta konts tiek izmantots ļaunprātīgos nolūkos.

Ja tā izrādīsies taisnība, Microsoft liegs iespēju turpmākām pretlikumīgām darbībām un sāks konta atgūšanas procedūru, lai kontroli pār to atkal atgūtu tā līdzšinējais saimnieks. Microsoft pārstāvis Diks Kredoks norāda, ka paziņojumus par e-pasta kastīšu uzlaušanu saņems arī Yahoo! un Gmail lietotāji.

Vienkāršo paroļu laiks pagājis

Tāpat Microsoft ir nolēmis liegt iespēju savu servisu lietotājiem izmantot salīdzinoši vienkāršas paroles, ko veido viens vārds vai arī vārds, kam beigās piekabināti pāris cipari. "Šī jaunā opcija publiskajā telpā nonāks jau pavisam drīz un liegs iespēju izvēlēties vienkāršu paroli, atverot jaunu kontu vai arī veicot vecās paroles nomaiņu," - tā Kredoks.

Pastāv iespēja, ka Hotmail lietotājiem nākotnē piespiedu kārtā nāksies savu "vienkāršo" paroli nomainīt pret, piemēram, PaR#12Ole3.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu