«Google» prezentē mobilo maksājumu sistēmu «Android Pay»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV interneta gigants «Google» ceturtdien prezentēja «Android» ierīcēm paredzētu mobilo maksājumu sistēmu, tādējādi iesaistoties konkurences cīņā ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju «Apple Inc.».

Platforma «Android Pay» apvieno mobilo sakaru operatorus, maksājumu tīklus, bankas un mazumtirgotājus, lai ļautu viedtelefonu lietotājiem maksājumiem izmantot savas elektroniskās ierīces maksājumu karšu vietā.

«Google» norāda, ka «Android Pay» darbosies vairāk nekā 700 000 mazumtirdzniecības vietu ASV, kas pieņem bezkontakta maksājumus.

Līdzīgi «Apple Pay» sistēmai, kas tika prezentēta pērn, «Android Pay» ļaus patērētājiem savās ierīcēs uzglabāt kredītkaršu informāciju, kā arī cita veida datus.

Papildus drošībai «Android Pay» nodrošinās virtuālu kontu, lai darījuma brīdī netiktu atklāti patiesie kredītkaršu dati.

«Lietotāji varēs vienkārši un droši izmantot savus «Android» telefonus, lai veiktu maksājumus veikalos, uz kuru logiem jūs redzēsiet izvietotus «Android Pay» logo,» vēsta «Google».

Konkrēts datums, kad būs pieejams «Android Pay», netika paziņots, taču «Google» norāda, ka drīzumā to būs iespējams lejupielādēt no veikala «Google Play».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu