Pētījums: Latvijā internetu regulāri lieto 1,2 miljoni iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Vidēji 78% jeb 1 259 000 Latvijas iedzīvotāju internetu lieto katru dienu, un regulāro interneta lietotāju skaits pieaudzis par septiņiem procentpunktiem salīdzinājumā ar 2016.gada pavasara periodu, liecina jaunākie kompānijas «Kantar TNS Latvia Digital» pētījuma rezultāti.

Vidēji 84% jeb 1 360 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem ir lietojuši internetu, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā 2016. gada pavasarī.

Regulāro interneta lietotāju īpatsvars visvairāk ir pieaudzis 60 līdz 74 gadus vecu iedzīvotāju vidū un laukos. Internetu katru dienu šī gada pavasarī lietojuši 46% iedzīvotāju vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem, kas ir par 20 procentpunktiem vairāk nekā 2016.gada pavasara periodā.

Savukārt, lauku apvidos - 74% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem lieto internetu katru dienu, kas ir par 11 procentpunktiem vairāk nekā 2016.gada pavasarī.

Mediju pētījumu klientu vadītāja Solvita Kronberga norāda, ka kopumā palielinās tendence ārpus Rīgas un lielām pilsētām izmantot arvien vairāk interneta iespējas, internets kļūst vēl pieejamāks lauku reģionu iedzīvotājiem. Interneta patēriņa pieaugumu lauku apvidos var pamatot ar aktīvu mobilā interneta iespēju piedāvājumu paplašināšanos.

Pētījums tiek veikts, izmantojot tiešās datorizētās intervijas respondenta dzīvesvietā un aptaujas internetā. Kopumā visā Latvijā tika aptaujāti 2500 pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu