BITE paplašina interneta pārklājumu Bauskas un Zilupes novadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pieaugot interneta lietotāju skaitam un datu patēriņam, mobilo sakaru operators BITE uzlabo gan interneta pārklājumu, gan arī tā ātrumu visā Latvijā. Nupat uzbūvētas jaunas bāzes stacijas Zilupes novada Pasienē un Bauskas novada Codē, nodrošinot to iedzīvotājiem pieejamākus mūsdienīga interneta pakalpojumus.

Interneta lietotāju skaits un viņu patērētā interneta apjoms strauji pieaug ne vien Rīgā, bet arī citur Latvijā, liecina BITES dati. Apzinot novadus, kuros interneta lietotāju skaits pieaug visstraujāk, tiek veidoti BITES tīkla paplašināšanas plāni, lai uzņēmuma klientiem visā Latvijā nodrošinātu kvalitatīvu un pieejamu internetu. Gan Zilupes, gan Bauskas novados interneta lietotāju skaits pēdējā laikā strauji pieaug, turklāt līdzšinējās tendences liecina, ka tas turpinās pieaugt arī turpmāk.

«Ikdienā redzam, ka mūsu klienti internetu telefonā un mobilo internetu lieto aizvien aktīvāk. Tas skaidrojams ar tehnoloģiju attīstību un pieejamību, kā arī informācijas aprites ātrumu, jo šie faktori mūsdienās būtiski ietekmē gan cilvēku komunikācijas, gan arī digitālā satura lietošanas paradumus. Piemēram, ja pa pastu sūtīta apsveikuma kartīte no Latvijas uz citām pasaules valstīm ceļo no dažām dienām līdz pat nedēļām, ziņa e-pastā vai sociālajos tīklos adresātu sasniedz pāris minūšu laikā, turklāt neatkarīgi no viņa atrašanās vietas un ziņas formāta - rakstīta, audio vai video. Lai interneta kvalitāte vienmēr atbilstu aizvien pieaugošajām lietotāju prasībām, mēs nepārtraukti investējam tā ātruma palielināšanā un pārklājuma paplašināšanā. Šobrīd ļoti aktīvi attīstām tīkla infrastruktūru ārpus Rīgas, lai mūsdienu interneta sniegtās priekšrocības iespējams baudīt dažādos Latvijas nostūros,» skaidro BITES tīkla inženieris Aleksandrs Beļajevs.

Runājot par datu apjomu, ko ik mēnesi izlieto BITES klienti reģionos, Zilupes novada iedzīvotāji ir vieni no līderiem - vēl vairāk interneta patērē vien Riebiņu, Valkas un Vecpiebalgas novada iedzīvotāji. Pērn BITES tīklā telefonā patērētā interneta apjoms uz vienu lietotāju Zilupes novadā ir palielinājies par 210%, turklāt viens interneta lietotājs ik mēnesi iztērē vidēji 3,8 GB datu. Šāds apjoms ir pietiekams, lai 19 stundas internetā skatītos ļoti augstas kvalitātes (HD) video.

Arī Bauskas novada iedzīvotāji mūsdienu tehnoloģiju sniegtās priekšrocības izmanto arvien vairāk - interneta patēriņš šajā apkaimē gada laikā ir pieaudzis par 73%. Interesanti, ka Bauskas novadā internetu telefonā biežāk lieto sievietes (57%), savukārt Zilupes novadā - vīrieši (65%).

Šobrīd BITES internets ir pieejams 95% Latvijas iedzīvotāju. Visā Latvijā darbojas 537 BITES 4G bāzes stacijas: Kurzemē - 76, Latgalē - 45, Vidzemē - 61, Zemgalē - 69, bet Rīgā un Rīgas rajonā - 286. Šovasar plānots izbūvēt vēl 30 4G bāzes stacijas, kā arī 82 4G+ bāzes stacijas un septiņas 4,5G bāzes stacijas, tā ievērojami uzlabojot interneta kvalitāti gan reģionālajās pilsētās, gan arī uz valsts lielākajiem autoceļiem un to tuvākajā apkārtnē.

BITE jau vairāk nekā desmit gadus nodrošina Latvijas iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus mobilo sakaru pakalpojumus. 2016.gadā uzņēmums sāka vērienīgu attīstības programmu, investējot infrastruktūrā, tehnoloģijās un klientu servisā 11,8 miljonus eiro. 2016.gada nogalē BITEI visā Latvijā bija 710 bāzes stacijas. Pašlaik Latvijā darbojas 39 BITES klientu apkalpošanas centri, bet BITES 4G internets jau ir pieejams 90% valsts iedzīvotāju. BITES komandā strādā jau vairāk nekā 600 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu