IT uzņēmums «Squalio Group» izstrādājis personas datu apstrādes reģistru «Wisery»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums «Squalio Group» izstrādāja personas datu apstrādes reģistru «Wisery», informēja «Squalio Group» valdes loceklis Sandis Kolomenskis.

«Wisery» ir pirmais no produktu grupas, kura izstrādei 2017.gada maijā no bankas «Citadele» saņemts finansējums astoņu miljonu eiro apmērā ar «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«» garantiju trīs miljoni eiro apmērā. Jaunā programma balstās uz informācijas apstrādes procesa pamatelementiem kā personas dati, datu apstrādes procesiem un to glabāšanu.

«Ar datiem ir jāstrādā gudri, un ar šo rīku vēlamies palīdzēt personas datu apstrādes procesā, lai novērstu mulsuma mirkļus, kurus, iespējams, uzņēmēji ir pārdzīvojuši, stājoties spēkā Vispārīgai datu aizsardzības regulai,» Kolomenskis skaidroja.

«Squalio Group» valdes loceklis papildināja, ka «Wisery» veidots kā eksporta produkts, jo ar līdzīgām problēmām pēc Vispārīgās datu aizsardzības datu regulas stāšanās spēkā saskārušies arī Eiropas uzņēmēji.

Kolomenskis sacīja, ka jaunais rīks liek pārdomāt datu apstrādes procesus uzņēmumā un ļauj ātri konstatēt nepilnības personas datu apstrādē un tās novērst. «Programmā var ērti izveidot pārskatu par veikto datu apstrādi. Tā iespējams ātri atbildēt, piemēram, uz Datu valsts inspekcijas jautājumiem pārbaužu laikā,» atklāja «Squalio Group» valdes loceklis.

Viņš papildināja, ka «Wisery» programmā jau ir definēti dažādi personas datu tipi un biežāk lietotie datu avoti, piemēram, e-pasts vai iesniegts CV. «Šie aspekti ļauj veikt daudzpusīgu analīzi un ērti sagatavot nepieciešamas datu apstrādes procesu atskaites,» uzsvēra Kolomenskis.

«Wisery» datu apstrādes reģistru var veidot, balstoties gan uz datu avotu, piemēram, dalībnieku pieteikumiem, gan uz apstrādes procesu, tostarp dalībnieku saraksta veidošanu vai uzglabāšanu datu bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu