Jauno inženieru sacensības rit pilnā sparā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrība BEST-Riga rīko Eiropas BEST inženieru sacensību noslēguma posmu jeb EBEC Final 2014. Tās ir lielākās inženieru sacensības Eiropā, kurās piedalās 120 studenti no 14 Eiropas valstīm. Studentu komandu veido 4 dalībnieki, kas pārstāv tehnisko zinātņu grupu. Katra komanda sacensību laikā risina uzdevumus vienā no divām kategorijām – konstruēšana vai situācijas analīze.

Pirmā sacensību diena

No rīta katrā kategorijā startējošās komandas saņēma sacensību uzdevumus. Konstruēšanas kategorijas uzdevums bija uzbūvēt inovatīvu mūzikas sistēmu, kas vadāma ar taustiņiem. Bet situācijas analīzes uzdevums - izdomāt, kādā veidā iespējams otrreizēji izmantot karstuma enerģiju, kas ar dūmiem tiek palaista atmosfērā. Vakarā situācijas analīzes komandas savus oriģinālos risinājumus prezentēja žūrijai.

Otrā sacensību diena

Konstruēšanas kategorijas komandas smagi strādāja, lai paspētu pabeigt iepriekšējā dienā uzdoto uzdevumu - uzbūvēt inovatīvu, ar taustiņiem vadāmu mūzikas sistēmu.. Savukārt situācijas analīzes komandas saņēma jaunu uzdevumu: sniegt priekšlikumus, kā samazināt kaitīgo putekļu apjomu rūpniecības rajonos.

No sacensībām brīvākā brīdī EBEC Final organizatori nolēma uzrīkot nelielu konkursu dalībniekiem, lai atsvaidzinātu kūpošās galvas: uzminēt, cik dalībnieku varētu salīst EBEC žigulī. Minējumu bija daudz, un kāds pat teicās, ka 32 cilvēki mierīgi varētu satilpt EBEC auto.

Atlika tikai ķerties pie lietas un sēsties mašīnā. Pēc ilgas stīvēšanās žigulī bija satilpuši 16 cilvēki.

Kad tas bija noskaidrots, vakarpusē visi sapulcējās, lai prezentētu savas idejas un testētu izgatavotos mūzikas instrumentus. Konstruēšanas kategorijā startēja un veiksmīgi savu darbu prezentēja arī komanda no Latvijas (Rihards Dziedātājs, Jānis Melderis, Artūrs Bērziņš, Gunārs Zelčs). Komandas nepacietīgi gaida sava darba novērtējumu, taču žūrijas vērtējums būs sagaidāms vēlāk, jo viņi izvērtēs arī to, kā dalībnieki tiks galā ar pārējiem uzdevumiem.

EBEC Final gaidāmas vēl divas pilnvērtīgas sacensību dienas un grandiozs noslēgums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu