75 eiro - un viedtālrunis kļūst par Polaroid kameru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Franču jaunuzņēmums Prynt ar Klementu Pero priekšgalā ir izstrādājis ierīci, kas viedtālruni spēj pārvērst Polaroid fotokameras analogā. Pēc izstrādāju domām, jaunais gadžets jo īpaši uzrunās slavenības, kas nevēlas savu selfiju un citu privātās dzīves momentu nonākšanu iztirzāšanai publiskajā telpā.

Prynt ierīce būtībā ir vāciņš, kas tajā ievietotā viedtālruņa uzņemtos attēlus drukāšanai uz papīra saņem caur Bluetooth savienojumu. Ērti, ātri un drošāk, nekā glabāt fotogrāfijas datu mākonī, pār kura drošību ēnu met Dženiferas Lorensas un citu slavenību kailfoto nonākšana atklātībā.

Prynt pagaidām ir tikai prototips, un tā izstrādes pabeigšanai un ražošanas sākšanai nepieciešams finansējums, ko Klements Pero cer savākt, izmantojot kolektīvās finansēšanas platformu Kickstarter.com.

Prototipa stadijā Prynt veiktspēja ir stipri ierobežota – tajā ietilpst tikai viena fotopapīra loksne, turklāt viena attēla izdrukāšana (process līdzinās klasiskajām Polaroid kamerām, kurās reaģents tiek samaisīts ar ķimikālijām fotopapīra slāņos) ilgst 50 sekundes. Galīgais produkts, ko iecerēts laist pārdošanā nākamā gada sākumā par 99 ASV dolāriem jeb aptuveni 75 eiro, jau būs praktiskāks un ērtāk lietojams, jo fotopapīra tvertnē ietilps 30 loksnes un taustāmas bildes izveides laiks saruks gandrīz par pusi - līdz 30 sekundēm.

Tāpat Dailymail.co.uk atzīmē, ka sākumā Prynt būs savietojams tikai ar ierīcēm, kuru ekrāna diagonāle ir 4 collas, piemēram, iPhone 5s un 5c. Vēlāk saderīgo ierīču klāsts kļūs plašāks. Pie tam Prynt iegūs paplašinātās realitātes funkciju, kas, izvēloties attiecīgo režīmu, fotoattēlu papildinās ar notikumiem dažas sekundes pirms un dažas sekundes pēc tā uzņemšanas.

Interesanti, ka pieprasītas kļūst arī oriģinālās Polaroid kameras – to pārdošanas apjoms pēdējā gadā ir palielinājies par trim ceturtdaļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu