Pētījums: 76% ģimeņu pārliecinātas - zināšanas ir vērtīgākais guvums no datora

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gandrīz 4/5 jeb 76% vecāku atzīst, ka vērtīgākais, ko bērns vai jaunietis gūst no datora lietošanas, ir jaunas zināšanas, liecina Lattelecom veiktā aptauja*.

Tikai tad seko izklaide, iespēja sazināties ar radiem vai draugiem (70%), jaunu prasmju apguve (34%) un citas priekšrocības. Lai arī lielākā daļa norāda, ka dators ir nepieciešams mācībām, katra otrā ģimene ar bērniem mēdz atlikt jaunas tehnikas (datora, planšetdatora, TV vai mobilā telefona) iegādi uz vēlāku laiku, jo nespēj samaksāt visa pirkuma summu uzreiz.

91% aptaujāto norāda, ka bērniem vai jauniešiem viņu ģimenēs nepieciešams dators mācību vielas apguvei. Tajā pašā laikā tikai pusei (47%) ģimeņu, kurās mācās vai studē viens jaunietis, katram ģimenes loceklim ir savs dators. Ģimenēs, kurās ir vairāki bērni, vien 19% gadījumu ir dators uz katru ģimenes locekli.

Aptauja rāda, ka lielākā daļa (83%) atlikusi tehnikas (datora, planšetdatora, TV vai mobilā telefona) iegādi uz vēlāku laiku. Būtiskākie iemesli tehnikas iegādes atlikšanai ir dažādi. Lielākā daļa ģimeņu ar bērniem (55%) norāda, ka nebija iespējas samaksāt visu pirkuma summu uzreiz. 38% nav vēlējušies uzņemties līgumsaistības, savukārt 1/5 daļa nav bijuši pārliecināti par pirkuma nepieciešamību.

Interesanti, ka lielākā daļa aptaujāto (95%) jaunas zināšanas meklē tieši internetā. Tikai tad seko jaunu zināšanu iegūšana praksē (24%), mācību iestādēs (21%) un televīzijā (21%). Krietni mazāk cilvēku zināšanas meklē grāmatu plauktos, bibliotēkās (7%) un drukātajos medijos (6%).

* Pētījums veikts sadarbībā ar PHD Snapshot 2015. gada augustā, aptaujājot 750 respondentus no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu