Samsung atklāj Galaxy Note 7

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien visā pasaulē vienlaicīgi pirmizrādi piedzīvoja Samsung jaunais planšettelefons - 5,7 collu Galaxy Note 7.

«Cilvēki arvien biežāk izvēlas viedtālruņus ar lielāku ekrānu – ierīces ar ekrānu izmērā 5,5 collas un vairāk šobrīd veido gandrīz piekto daļu no kopējiem ieņēmumiem šajā ierīču segmentā Eiropā,» stāsta Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns. «Neapšaubāmi ekrāna lielums ir viens no produktivitātes rādītājiem, tāpēc, lai palīdzētu strādāt ērtāk jebkurā laikā un vietā, radījām Galaxy Note 7.»

Pirmās, ko lietotāji pamanīs, ir vizuālās pārmaiņas, proti, Note 7 ārējais izskats. Lielākā atšķirība no iepriekšējās paaudzes Note ir ekrāns ar noliektā malām, ko ieskauj alumīnija korpuss. Tā kā arī aizmugurējā paneļa malas ir noliektas, profila skatā telefons izskatās simetriski. Galaxy Note 7 QHD Super AMOLED displeja izmērs ir 5,7 collas, bet izšķirtspēja - 2560 x 1440 pikseļi. Ierīci darbina 64 bitu astoņu kodolu procesors un 4 GB RAM, savukārt pietiekamu autonomiju nodrošina 3500 mAh baterija, kura atbalsta ātro uzlādi gan ar vadu, gan bez tā.

Paaudžu maiņas rezultātā Galaxy Note ir kļuvusi ūdens un putekļu noturīga atbilstoši IP68 standartam. Tas nozīmē, ka ierīce spēj izdzīvot 1,5 metru dziļumā līdz pat 30 minūtēm. Pie tam ūdens izturīgs ir arī viedais zīmulis, kas tagad esot vēl precīzāks un ērtāk lietojams, pateicoties samazinātam uzgaļa ievērojami samazinātajam diametram līdz 0,7 mm.

S Pen ir ne tikai rakstīšanas rīks. Ar Screen Off Memo funkciju piezīmes uz Always On displeja var veikt piezīmes neatbloķējot ekrānu, un saglabāt tās vienmēr redzamā vietā – ierīces sākumekrānā. Tāpat S Pen sniedz iespēju arī ērti izveidot un dalīties ar GIF animācijām, izmantojot Smart Select un jaunās Air Command funkcijas. Magnify un Translate funkcijas ļauj tuvināt ekrānu vai mainīt tulkot vārdiņus, jo Note 7 vienlaicīgi ir arī vārdnīca. Tāpat arī piezīmju, skiču un zīmējumu sakārtošana kļuvusi daudz ērtāka nekā agrāk.

Note 7 iebūvētās atmiņas apjoms ir vismaz 64 gigabaiti un to var papildināt ar līdz 256 GB microSD karti. Tas nozīmē, ka ierīcē saglabājamās informācijas un datu apjom ir milzīgs. To aizsargāt no nevēlamas piekļuves palīdz jauna biometriskās autentifikācijas sistēma, kas ar priekšējā paneļa augšdaļā iebūvētu sensoru skenē lietotāja radzeni.

Papildus tam Galaxy Note 7 ir vairākas jaunas perifērijas ierīces - Gear VR virtuālās realitātes brilles, kas tapušas sadarbībā ar Oculus, Gear 360 kamera, kurai ir pilna 3840x1920 izšķirtspēja un iespēja uzņemt 360 grādu video, Gear Fit2 viedaproce.

Pārdošanā Latvijā Galaxy Note 7 nonāks septembra sākumā un maksās ap 900 eiro.

OSAndroid 6.0.1 (Marshmallow)
TīklsLTE Cat.12 / LTE Cat.10 / LTE Cat.9
*Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora
Izmērs153.5 x 73.9 x 7.9 mm, 169 g
ProcesorsOcta core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm process
Atmiņa4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.0)
Displejs5.7» Quad HD Dual edge Super AMOLED
2560 x 1440 (518 ppi)
KameraPamata: Dual Pixel 12 MP OIS (F1.7), Priekšējā: 5 MP (F1.7)
Baterija3500 mAh, ātrā uzlāde ar vadu un bez tā
Bezvadu uzlāde ir saderīga ar WPC un PMA
MaksājumiNFC, MST
SavienojamībaWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2x2) 620 Mbps,
Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, NFC,
Atrašanās vieta (GPS, Glonass, Beidou)
SensoriBarometrs, Pirkstu nospiedumu sensors, Žirosensors, Ģeomagnētiskais sensors, Holla sensors, HR sensors, Acs skeneris, Tuvuma sensors, RGB gaismas sensors
AudioMP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR,
AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu