«Samsung» maksās kompensācijas «Galaxy Note 7» krīzes skartajiem piegādātājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics» otrdien paziņoja, ka izmaksās kompensācijas piegādātājiem, kurus ietekmējis lēmums pārtraukt viedtālruņu «Galaxy Note 7» ražošanu, ņemot vērā problēmas ar to akumulatoru uzsprāgšanu.

Kompānija pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka pilnībā pārtrauc «Galaxy Note 7» ražošanu pēc haotiskas šo ierīču atsaukšanas, kurā konstatēts, ka arī apmainītajiem viedtelefoniem pastāv akumulatoru uzsprāgšanas riski.

«Samsung» norādījis, ka šī krīze uzņēmumam trīs ceturkšņos no jūlija izmaksās aptuveni 5,3 miljardus dolāru (4,8 miljardus eiro) zaudētos ienākumus.

Turklāt šī krīze ietekmējusi arī vairākus kompānijas piegādātājus, kas varētu ciest zaudējumus līdz pat 1,7 miljardiem dolāru.

«Mēs piedāvāsim pilnu kompensāciju par atlikušajām «Galaxy Note 7» komponentēm, kas atrodas krājumos pie mūsu piegādātājiem,» ziņo «Samsung».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu