Izgudrojumi, līdz kuriem aizdomāties varēja tikai japāņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Japāna ir labi zināma ar tās augsto tehnoloģiju attīstības līmeni, ekstravagantajiem TV šoviem, sabiedrības attieksmi pret darbu. Nav pārsteigums, ka japāņi arī allaž meklē iespējas savu saspringto ikdienu padarīt komfortablāku, tādēļ tieši no uzlecošās saules zemes nāk tūkstošiem dažādu izgudrojumu. Dažiem no tiem pasaulē sokas itin labi, piemēram, pašbilžu jeb selfiju uzņemšanas kātam. Par citu izgudrojumu panākumiem gan māc šaubas. Lai vai kā, lūk, piecas interesantas idejas no Japānas.

1. Ap kāju aptinami apavi

Ikvienam, domājams, ir pazīstamas grūtības nopirkt perfekta izmēra apavus. Jo īpaši tas attiecas uz gadījumiem, kad apavi iegādāti internetā, bet preces saņemšanas dienā nākas atzīt, ka pirkums nav īpaši veiksmīgs, jo kurpe vai nu spiež, vai ir par lielu. Ideālu risinājumu piedāvā japāņu dizainers Masaja Hašimoto, kurš, iedvesmojoties no tērpšanās stila tradicionālajās japāņu publiskajās pirtīs, ir radījis ap pēdu aptinamus apavus. Apavus pēc Hašimoto dizaina parauga tagad izlaiž itāļu kompānija Vibram.

Foto: Publicitātes foto

2. Personīgā ausu pārbaudes ierīce

Lai cik lokans cilvēks būtu, ieskatīties savā ausī viņš nevar. Bieži gan šāda vajadzība diezin vai rodas, tomēr gadījumā, ja tā notiek, Japānā ir radīts risinājums. Pie tam to var izmantot arī citu grūti sasniedzamu ķermeņa zonu izpētei.

Foto: Publicitātes foto

3. Kāts selfiju uzņemšanai

Atliek vien aizbraukt uz kādu tūristu iecienītu vietu, un tur noteikti būs ļaudis ar gaisā izslietiem selfijkātiem. Šis izgudrojums faktiski ir rokas pagarinātājs, turklāt palīdz viedtālruņa kamerai aptvert lielāku platību un kadrā ietilpt vairāk objektiem. Selfijkāts lieliski noder arī gadījumos, kad cilvēks ceļo viens un vēlas foto ar sevi pie slaveniem objektiem.

Foto: Reuters/ScanPix

4. Kantaini arbūzi

Vien japāņiem ir skaidrs, kādēļ arbūzs nevar būt savā dabiskajā apaļajā formā un kādēļ tam jābūt kantainam. Labākais arguments - šādus arbūzus ir vieglāk transportēt, jo tie aizņem mazāk vietas nekā ovālās ogas.

Foto: AP/Scanpix

5. Palīgs gulēšanai sabiedriskajā transportā

Japāņi daudz un cītīgi strādā, tādēļ katru brīvāko brīdi labprāt izmanto, lai nosnaustos. Visai iecienīta ir snauduļošana sabiedriskajā transportā, tiesa, tā nav visai ērta transporta līdzekļa haotisko kustību dēļ. Šis acīmredzot arī ir galvenais apsvērums, kādēļ kādam izgudrotājam radās ideja sakrustot celtnieka aizsargķiveri ar tualetes inventāru.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu